België met de nodige ambities naar de EK’s piste

vrijdag 11 oktober 2019 om 14:40
België met de nodige ambities naar de EK’s piste

foto: Cor Vos

De Europese baankampioenschappen worden met de nodige ambities aangevangen door de Belgische ploeg. Met name op de Olympische onderdelen de ploegenachtervolging en de Madison hoopt bondscoach Peter Pieters zijn renners mooie resultaten te zien halen.

Op de ploegenachtervolging heeft Pieters de keuze uit een brede selectie, maar het lijkt erop dat Kenny De Ketele, Gerben Thijssen, Fabio Van den Bossche en Sasha Weemaes de mannen zijn die gaan rijden. Daarnaast behoren ook Lindsay De Vylder, Robbe Ghys en Rune Herregodts tot de mogelijke gegadigden. “We hopen top-4 te kunnen rijden”, vertelt bondscoach Pieters in een podcast van de Belgische wielerbond.

“Alhoewel de concurrentie erg sterk is. Zo zag ik bijvoorbeeld de deelnemers van Zwitserland en Frankrijk al. Voor landen die op de rand staan (van kwalificatie voor de Olympische Spelen, red) is dit het belangrijkste toernooi. We moeten er met een goede moraal naartoe gaan. Mocht het tegenvallen, is het om zeep. Maar de jongens zijn echt heel goed op het moment. De vorm van de dag zal doorslaggevend zijn”, verwacht hij.

‘Titel verdedigen op de Madison’
Op de Madison, dat net als de ploegenachtervolging een Olympische discipline is, gokt België met De Ketele en Ghys op titelprolongatie tijdens het EK in het Nederlandse Apeldoorn. “We willen proberen de trui en de titel te verdedigen.” Voor de individuele achtervolging is Rune Herregodts geselecteerd. Pieters: “Ik ben benieuwd of hij top-6 kan rijden. Tijdens de training maakt hij een sterke indruk, hij leert snel. Ik ben benieuwd hoe hij zich internationaal gaat meten.”

Ook andere plekken lijken ingevuld: De Vylder rijdt het omnium, Jules Hesters komt mogelijk uit op de scratch. Dan zijn er nog de afvalkoers en de puntenkoers. Ook de plekken bij de vrouwen zijn verdeeld. Shari Bossuyt, Jolien D’Hoore, Annelies Dom en Lotte Kopecky zijn de vier pionnen voor de ploegenachtervolging. D’Hoore is nog niet helemaal hersteld van een eerdere breuk aan haar elleboog, waardoor niet zij, maar Kopecky met Bossuyt de Madison rijdt.

Nicky Degrendele is de enige Belgische troef op de sprint en de Keirin.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.