België met twaalf renners naar het WK piste in Roubaix

maandag 11 oktober 2021 om 13:40
België met twaalf renners naar het WK piste in Roubaix

foto: Cor Vos

De Belgische wielerbond heeft bekendgemaakt welke renners aan de start verschijnen van het wereldkampioenschap baanwielrennen, dat 20 oktober in Roubaix begint. Voor Kenny De Ketele wordt het zijn laatste WK van zijn carrière. In de koppelkoers wil hij samen met Robbe Ghys een gooi naar de regenboogtrui doen.

De Ketele reed afgelopen week samen met Lindsay De Vylder nog naar zilver op de koppelkoers tijdens het EK in Grenchen. Ook werd de 36-jarige routinier zevende op de puntenkoers. Voor Ghys (24) wordt het zijn eerste grote baanevenement sinds de Olympische Spelen van Tokio. Fabio van den Bossche keerde eveneens met een medaille terug van het EK; de 21-jarige renner die komend seizoen voor Alpecin-Fenix koerst, pakte zilver op het omnium.

Tuur Dens (21), Gianluca Pollefliet (19), Brent Van Mulders (21) en Noah Vandenbranden (19) vormden op het EK de Belgische ploeg op de ploegachtervolging. Jules Hesters is de laatste naam in de selectie. De 22-jarige renner reed het EK in Grenchen niet, maar kan wel goede resultaten uit het verleden overleggen. Zo werd Hesters van 2018 tot en met 2020 driemaal op rij Europees belofte-kampioen op de afvalling.

Shari Bossuyt pakte zilver op de puntenkoers op het afgelopen EK in Grenchen – foto: Cor Vos

Bij de vrouwen heeft België drie troeven op de duurnummers. Shari Bossuyt ging afgelopen week met een zilveren medaille op de puntenkoers naar huis na het EK in Grenchen. De 25-jarige werd zesde op het omnium en samen met Katrijn De Clercq (19) tiende op de koppelkoers. Ook De Clercq is er in Roubaix weer bij. Voor Lotte Kopecky (25) wordt het WK haar eerste baantoernooi sinds de Spelen.

Nicky Degrendele is de enige Belgische op de sprintonderdelen. De 25-jarige renster komt uit op de Keirin, waar ze tijdens het EK in Grenchen vijfde werd.

Dames
Sprint
Nicky Degrendele

Fond
Shari Bossuyt
Katrijn De Clercq
Lotte Kopecky

Heren
Fond
Kenny De Ketele
Tuur Dens
Robbe Ghys
Jules Hesters
Gianluca Pollefliet
Fabio Van den Bossche
Noah Vandenbranden
Brent Van Mulders

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.