Belgisch beloftekampioen Simon Dehairs klopt Timothy Dupont in GP Vermarc
Foto: Cor Vos
maandag 11 maart 2024 om 12:44

Belgisch beloftekampioen Simon Dehairs klopt Timothy Dupont in GP Vermarc

Met de Grote Prijs Vermarc zit de eerste kermiskoers voor profrenners van 2024 erop. Belgisch kampioen bij de beloften, Simon Dehairs, was de snelste van een selecte kopgroep. De ervaren Timothy Dupont strandde op de tweede plaats, voor belofte Victor Hannes.

De opleidingsploegen van alle Belgische WorldTeams – Intermarché-Wanty, Lotto Dstny, Alpecin-Deceuninck en Soudal Quick-Step – waren naar Rotselaar afgezakt, en dus werd de strijd er voor een groot deel eentje tussen hen. Ook Flanders-Balose, Bingoal WB en Tarteletto-Isorex stuurden een selectie naar de GP Vermarc. Al had Lotto Dstny met haar profs Jarne Van de Paar en Lionel Taminiaux misschien wel de topfavorieten in huis.

Al vrij vroeg in de (nationale) wedstrijd braken de renners van Alpecin-Deceuninck Development Team de wedstrijd eigenhandig open. Onder hen ook crossers Tibor del Grosso en Emiel Verstrynge. Dehairs had vijf ploegmaats bij zich in een kopgroep van zo’n twintig renners, die de hele koers lang zou kleuren.

In de finale wisten zij de groep bij elkaar te houden, waardoor de Belgische kampioen bij de beloften mocht gaan sprinten. Met grote overmacht was de renner uit het naburige Zoutleeuw Timothy Dupont te snel af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.