Rik Verbrugghe: “Greg Van Avermaet in principe zeker van Tokio”

vrijdag 13 december 2019 om 11:02
Rik Verbrugghe: “Greg Van Avermaet in principe zeker van Tokio”

foto: Cor Vos (archief)

De Belgische bondscoach Rik Verbrugghe heeft de lastige taak om een definitieve selectie samen te stellen voor de Olympische wegrit van Tokio. De ex-renner mag slechts vijf renners selecteren voor de Spelen, maar heeft de keuze uit meerdere kandidaten. “Greg Van Avermaet is er normaliter bij”, zo citeert Het Nieuwsblad.

Verbrugghe mag dus vijf renners selecteren voor de Olympische wegrit, maar twee plekken zijn op voorhand al ingenomen. Het gaat om de coureurs die ook de individuele tijdrit zullen betwisten: Remco Evenepoel en een nog onbekende renner. Met Wout van Aert, Victor Campenaerts, Thomas De Gendt en Laurens De Plus zijn er meerdere kandidaten voor het tweede ticket.

Dit betekent dat Verbrugghe nog maar drie andere renners kan selecteren voor de wegrit. “Maar Van Avermaet is er normaliter bij. Er is nooit sprake van absolute zekerheid, maar hij heeft in Rio bewezen dat hij kan presteren op een zwaar parcours. Bovendien wordt de wegrit amper zes dagen na het einde van de Tour verreden. Greg is een renner die altijd met supervorm uit de Tour komt.”

Definitieve beslissing na de Giro 
“Zo werd hij dit jaar tweede in de Clásica San Sebastián, minder dan één week na de Tour. Dat is toch een waardemeter”, aldus Verbrugghe, die in dat geval nog twee tickets overhoudt. En laat de keuzeheer nu een luxeprobleem hebben, aangezien renners als Tiesj Benoot, Dylan Teuns, Tim Wellens en Ben Hermans ook graag naar de Spelen willen.

“Die interesse verbaast me niet. Elke atleet met ambitie wil graag een keer naar de Spelen. Ik had dit wel zien aankomen.” Verbrugghe zal de komende tijd met alle kandidaten overleggen. “Ik ben volgende week in Spanje, aangezien flink wat ploegen daar op stage zijn. In januari ga ik dan weer langs Lotto Soudal op Mallorca. En met de andere renners heb ik minstens telefonisch contact.”

De geïnteresseerde renners hebben tot en met de Giro d’Italia de tijd om zich in de kijker te fietsen. “Na de Giro zal er een definitieve beslissing worden genomen. Dat zal rond 1 juni zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair