Belgisch juniorenkampioen Yordi Corsus tot eind 2026 bij ploeg-Mettepenningen

vrijdag 10 juni 2022 om 12:51
Belgisch juniorenkampioen Yordi Corsus tot eind 2026 bij ploeg-Mettepenningen

Corsus (m) - foto: Cor Vos

Belgisch juniorenkampioen veldrijden Yordi Corsus rijdt zeker tot eind 2026 voor de wielerploegen van manager Jurgen Mettepenningen. De 16-jarige renner blijft als junior voor opleidingsclub Bert Containers-Doltcini fietsen, om daarna de overstap te maken naar Pauwels Sauzen-Bingoal.

“Dit is een mooi moment in mijn carrière”, laat Corsus weten. “Een grote kans om meer dan vier jaar verder te blijven groeien binnen deze ploeg. Ik fiets al jaren voor deze ploeg en voel me hier heel goed. De evolutie die ik de voorbije seizoenen binnen de ploeg heb gemaakt, is groot.”

Afgelopen winter reed hij zijn eerste crossseizoen als junior. Daarin won hij het Belgisch nationaal kampioenschap in Middelkerke en de crossen van Lokeren, Boom en Lille. In de Wereldbeker van Tábor stond hij als de nummer drie op het podium.

“Afgelopen winter was mijn beste ooit. Ik heb mezelf een heel seizoen verbaasd. En nu ik weet dat ik nog meer dan vier jaar kan blijven, kan ik rustig verder blijven werken, hopelijk naar een mooie carrière”, aldus Corsus.

‘Groot talent’
Ploegmanager Mettepenningen is heel tevreden. “Yordi hoorde als eerstejaars junior al tot de top van zijn categorie. In mijn ogen is hij een groot talent. Dankzij deze verlengde overeenkomst kan hij zich nu zonder druk verder blijven ontwikkelen binnen onze ploeg.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone