Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke zegt “ja” op de Kemmelberg
foto: Cor Vos
maandag 8 juni 2020 om 18:24

Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke zegt “ja” op de Kemmelberg

Liefde in tijden van corona: nationaal wegkampioene Jesse Vandenbulcke kreeg op een wel heel bijzondere locatie haar huwelijksaanzoek. Haar partner Giovanni de Merlier ging namelijk tijdens een trainingsronde op zijn knie op de Kemmelberg. “Natuurlijk zei ik JA!”

Vandenbulcke en De Merlier maakten hun trouwplannen bekend op hun social media met een foto waarop De Merlier op zijn rechterknie zit en zijn partner, in haar kampioenstrui, een verlovingsring aanbiedt. Samen hebben ze al een tweejarig zoontje, Fabian.

De plaats voor het huwelijksaanzoek, de Kemmelberg, is niet toevallig gekozen. Vandenbulcke is namelijk graag op de bekende klim uit Gent-Wevelgem. “Met mijn lievelings-toekomstige-man op mijn lievelingsberg”, schreef ze bij de vertederende foto.

Nationale titel
Vandenbulcke sprintte vorig jaar op indrukwekkende wijze naar de nationale titel. Ze maakte deel uit van een vlucht, die uit de greep van het peloton wist te blijven. Door een gebroken nekwervel en alle maatregelen rond corona kon ze haar kampioenstrui dit seizoen nog niet vaak laten zien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.