Belgisch kampioene Kim de Baat breekt sleutelbeen en ribben

zaterdag 2 juli 2022 om 14:32
Belgisch kampioene Kim de Baat breekt sleutelbeen en ribben

foto: Cor Vos

Slecht nieuws voor kersvers Belgisch kampioene Kim de Baat. De renster van Plantur-Pura is op trainingskamp in La Plagne ten val gekomen en heeft daarbij haar sleutelbeen en meerdere ribben gebroken. Het is nog onzeker of haar deelname aan de Tour de France Femmes in gevaar komt.

De Baat was de enige renster die betrokken was bij de valpartij op stage in Frankrijk. Aan de sleutelbeenbreuk is ze reeds geholpen door de doktoren. Het Belgische team heeft besloten om De Baat wel bij de groep te houden in La Plagne, omdat ze daar volledige steun kan krijgen van de ploeg. Het doel is om haar snel en efficiënt te laten herstellen.

Komende donderdag zal De Baat opnieuw onderzocht worden in het ziekenhuis. Plantur-Pura is echter optimistisch en hoopt dat de 31-jarige kampioene binnen een week alweer op de rollers kan zitten. “Ik denk dat ik door de pijn heen moet bijten nu”, reageert De Baat in een korte reactie via haar ploeg.

“We hebben besloten om hier te blijven en geleidelijk de training weer op te pakken de komende dagen. Ik ben blij dat ik bij het team kan blijven. Ik ben ervan overtuigd dat ik daardoor sneller herstel, ook omdat we hier de juiste faciliteiten hebben”, aldus de Belgische kampioene.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone