Belgisch kampioene: “Weinige dopingcontroles maken me ongerust”
zaterdag 27 april 2019 om 09:42

Belgisch kampioene: “Weinige dopingcontroles maken me ongerust”

Annelies Dom, de Belgisch kampioene wielrennen op de weg, vindt dat er te weinig wordt gecontroleerd in het vrouwenwielrennen. “Ik word amper gecontroleerd. Dat maakt me wat ongerust”, zegt ze tegen Sporza.

De renster van Lotto Soudal werd afgelopen winter bijvoorbeeld nauwelijks gecontroleerd: “Normaal komen ze in de winter twee keer langs om je bloedpaspoort in orde te maken en om je urinewaarden te controleren, maar afgelopen winter heb ik amper controle gehad.”

“Ik ben in mijn carrière nooit meer dan 5 of 6 keer per jaar gecontroleerd geweest. Dan kun je wel strategieën bedenken om vals te spelen. Dat maakt mij bang. Hoewel ik anderzijds wel hoor dat diegenen die beter presteren meer gecontroleerd worden”, nuanceert ze vervolgens haar woorden.

Ten slotte eindigt ze met een kritische noot op het dopingsysteem: “Het is niet dat ik mezelf niet vertrouw, maar ik hoor bij andere collega’s dat ze bijna wekelijks gecontroleerd worden. Dan denk ik dat er iets mis is met het controlemechanisme in België.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.