Belgische bond heeft plannen voor organisatie WK 2021

zaterdag 24 juni 2017 om 09:03
Belgische bond heeft plannen voor organisatie WK 2021

foto: Sirotti

De Belgische wielerbond hoopt het wereldkampioenschap in 2021 naar Vlaanderen te halen. Dat zegt de voorzitter, Tom Van Damme, tegenover Het Nieuwsblad. “Nu we met het wielrennen in eigen land een hoogconjunctuur beleven, zou het ideaal zijn om nog eens een WK te organiseren”, aldus Van Damme.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.
België krijgt vermoedelijk concurrentie van Drenthe en Groningen. Daarnaast zouden ook Australië en Colombia het WK willen organiseren in 2021. Volgens Van Damme heeft België als stichtend lid van de UCI een voordeel. “In 2021 vieren we de honderdste verjaardag van het WK”, stelt hij. “Het zou leuk zijn indien wij als wielerland een eeuw later nog eens aan de beurt zijn.”

Van Damme benadrukt dat hij wel de steun van de Vlaamse regering nodig heeft om het budget (tussen de 14 en 20 miljoen euro) rond te krijgen. “Het zou een unieke kans zijn om marketingmatig Vlaanderen als wieler- en fietsregio verder te profileren. We moeten durven dromen. Het is een wild idee, maar waarom bijvoorbeeld voor het prof-WK geen start in Antwerpen, dan in rechte lijn naar de Vlaamse Ardennen, en daar wat rondjes draaien en de finish houden?”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Gabriel Melching 24 juni 2017 om 09:24

Vlaanderen wordt een beetje uitgemolken vind ik, een stuk of 12 profkoersen (zowel worldtour als europe tour) in het voorjaar en dan ook nog een wk, het verliest naar mijn mening een beetje zijn waarde.

Hermantk 24 juni 2017 om 09:47

Dat wilde idee van Van Damme heet de Ronde van Vlaanderen en dat is jaarlijks, inclusief de koersen die er aan voorafgaan, consistente marketing voor de regio in optima forma. Het verschil tussen de doelgroep en het WK en de Vlaamse wielerweken zal nooit die investering van 10 tot 14 miljoen euro waard zijn.

Het slechte argument daargelaten, zou het natuurlijk wel een mooi wielerfeest zijn.

SolerEritrean 24 juni 2017 om 09:49

Uitgemolken? België is de bakermat van de koers, inderdaad worden ze uitgebreid gecommercialiseerd… maar uitgemolken komt echt als een belediging over en een roep naar minder koersen.

achtpuntzes 24 juni 2017 om 09:56

ik kan me iets herinneren van recente kritiek uit Belgie op het WK parcours in Bergen wat op maat zou zijn gemaakt voor de Noren, en de suggestie om dan maar een WK in Belgie te organiseren op een parcours wat dan weer op maat is voor de Belgische renners.

Koersmaniak 24 juni 2017 om 10:20

Nog eens een WK in Colombia zou mooi zijn.
Van mij mag men daar zelfs een parcours op hun maat maken, voor de klimmers.

jappe666 24 juni 2017 om 10:22

@8.6: Tegen dan zijn Gilbert en Van Avermaet normaal gezien al gestopt, of toch over hun top heen, dus benieuwd voor wie ze het parcours gaan uittekenen dan. Kan me niet direct iemand voor de geest halen die quasi zeker wint op een bepaald parcours.

Jungle Man 24 juni 2017 om 10:37

Waarom ook niet eens een we over de kasseien!

Fast Freddy 24 juni 2017 om 11:44

Het rijden over kasseien heeft naar verhouding een wel erg grote plek op de kalender. Die keien liggen alleen in België en N- Frankrijk, maar er zijn idd wel een tiental belangrijke koersen in die regio. Hierdoor krijg je de absurde situatie dat een renner als Benoot überhaupt twijfelt over zijn toekomst als ronderenner. Uitgemolken? Wat mij betreft wel.

nederbelg 24 juni 2017 om 11:58

@Hermantk
Net wat ik dacht! "Het is een wild idee" en dan gewoon de Ronde van Vlaanderen uit de doeken doen, niet eens beseffend dat je daarmee de waarde van het originele evenement dreigt te ondergraven.
Woutertje Vandenhaute likt zijn lippen al natuurlijk, waarschijnlijk zit er in zijn overeenkomsten met de stad Oudenaarde wel één of andere clausule waardoor die bij organisatie van extra wielerevenementen nog eens langs de kassa kan passeren. De geschiedenis en het culturele erfgoed kunnen hem toch gestolen worden.
Zelf zou ik gewoon opnieuw voor Ronse gaan. Mooie omloop, en staat telkens garant voor drama: 1963 Van Looy-Beheyt – 1988 Criquielion-Bauer – 2021 Benoot-?
Vreemde fotokeuze trouwens…

HoofdIsVrij 24 juni 2017 om 12:35

@redactie, kunnen jullie in het artikel wellicht vermelden waar de komende jaren de WKs worden gehouden? Ik heb namelijk geen flauw idee.

fraine gal 24 juni 2017 om 16:22

@HoofdIsVrij: Er staat een link waar het volledig artikel staat. Bij ons in Vlaanderen hebben we een mooi gezegde. De slimme leven met de domme ;)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair