Belgische bond wil Rik Verbrugghe in 2020 exclusief als bondscoach

donderdag 12 september 2019 om 11:40
Belgische bond wil Rik Verbrugghe in 2020 exclusief als bondscoach

foto: Cor Vos (archief)

De Belgische wielerbond wil dat Rik Verbrugghe in 2020 naast het bondscoachschap, geen andere functies in het wielrennen bekleed. Dat vertelt sportief directeur Frederik Broché aan Het Laatste Nieuws. Er is kritiek op de huidige werkwijze van Verbrugghe, die ook manager is bij Bahrain Merida.

Verbrugghe was werkzaam bij Bahrain Merida toen de vraag kwam of hij bondscoach van België wilde worden. “Toen we een jaar geleden de onderhandelingen begonnen, hadden we begrip voor de situatie van Rik. We snapten dat hij loyaal wilde zijn aan Bahrain en zijn werk daar wilde afmaken. We hebben toen gesproken over een uitdoofscenario. Dat willen we nu graag concreet zien gebeuren”, zegt Broché.

Kritiek op communicatie
Het bestuur van Belgian Cycling heeft dan ook laten weten dat ze hoopt dat Verbrugge zich enkel op zijn rol als bondscoach focust. “Het is geen voordeel als een bondscoach zijn tijd moet verdelen tussen een wielerbond en een ander team”, vervolgt de directeur van de bond. De werkwijze van Verbrugge kon rekenen op kritiek van Tim Wellens, die pas vorige week voor het eerst dit seizoen contact had met de bondscoach. “Een beetje communiceren met de renners kan toch geen kwaad?”, vroeg Wellens zich af. Verbrugge is daarop aangesproken door de bond.

In juli werd bekend dat Cofidis interesse had in de diensten van Verbrugghe. Daar is nog niets uit voortgekomen. “Wij kunnen Rik niet verbieden om op aanbiedingen in te gaan van andere teams, maar het is de bedoeling dat hij na dit seizoen alleen nog voor Belgian Cycling werkt”, reageert Broché, die zich ook nog uitliet over de eigen fietsenzaak die Verbrugge runt. “We vragen alleen dat een bondscoach privézaken en werkgerelateerde zaken niet vermengt, maar op dat vlak hebben we veel vertrouwen in de professionaliteit van Rik.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.