Belgische junioren domineren op EK: Goud voor Thibau Nys, zilver voor Jenthe Michels

Belgische junioren domineren op EK: Goud voor Thibau Nys, zilver voor Jenthe Michels

foto: Cor Vos

zondag 10 november 2019 om 10:41

De Belgische junioren hebben op het EK veldrijden in Silvelle een demonstratie gehouden. Na meer dan veertig minuten crossen was het Thibau Nys die de gouden medaille wist te veroveren voor zijn landgenoot Jente Michels. Het brons ging naar de Zwitser Danilo Lillo.

Onbedreigd mochten de Belgische junioren zondag met elkaar uitvechten wie er met de Europese titel aan de haal zou gaan.

In de eerste ronde waren het Thibau Nys, Lennert Belmans, Jente Michels en Jetze Van Campenhout die zich direct zouden afscheiden van de rest van het deelnemersveld. Vervolgens werd het een afvalkoers tussen de vier Belgen.

Eerst was het Belmans die na twee ronden moest passen, daarna was het de beurt aan Van Campenhout. Zij leken in het restant van de wedstrijd met zijn tweeën om de bronzen medaille te rijden, maar zagen in de slotronde nog Danilo Lillo de aansluiting maken. De Zwitser bleek daarna nog meer in de tank te hebben dan de twee uitgebluste Belgen, waarna Lillo het brons greep.

Vooraan duelleerden Nys en Michiels om de zege. In de slotronde leek Michiels weg te rijden bij Nys, maar Nys kon in extremis weer aansluiten, waarna hij zelf een demarrage plaatste. Deze was Michels te machtig. Met een kleine voorsprong op zijn landgenoot kon Nys uiteindelijk zijn Europese titel vieren.


Uitslag EK veldrijden, flag-it Silvelle
Junioren mannen
flag-nr1 flag-be Thibau Nys in 41m10s
flag-nr2 flag-be Jente Michels op 9s
flag-nr3 flag-ch Danilo Lillo op 1m10s
4. flag-be Jetze Van Campenhout op 1m26s
5. flag-be Lennert Belmans op 1m30s
6. flag-it Davide De Pretto op 2m02
7. flag-de Marco Brenner op 2m12s
8. flag-fr Noé Castille op 2m15s
9. flag-be Emiel Verstrynge op 2m26s
10. flag-fr Ugo Ananie op 2m29s
14. flag-nl Tibor del Grosso op 3m01s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.