Belgische negen bekend voor WB Nommay
dinsdag 3 november 2009 om 13:11

Belgische negen bekend voor WB Nommay

België heeft de namen bekendgemaakt voor de Wereldbekerveldrit in Nommay op 8 november. Aan de start zullen niet tien renners staan zoals in de tweee vorige manches, maar slechts negen. Dit komt doordat Niels Albert zowel wereldkampioen als leider in de WB-ranking is. “Maar dat komt niet slecht uit,” aldus bondscoach De Bie, “ik had Sven Vanthourenhout sowieso tegen zichzelf beschermd door hem thuis te laten.” Vanthourenhout heeft een rustpauze ingelast.

Selectie België WB Nommay mannen
Niels Albert, Sven Nys, Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Erwin Vervecken, Bart Aernouts, Dieter Vanthourenhout, Jan Verstraeten en Rob Peeters.

Selectie België WB Nommay vrouwen
Sanne Cant, Joyce Vanderbeken, Nancy Bober, Katrien Thys en Kim Van Renterghem.

Bij de vrouwen is een goede samenwerking nog maar de vraag. Cant en Vanderbeken liggen namelijk in de clinch. “Sanne wilde niet meewerken in de achtervolging op twee Franse meisjes”, zei Vanderbeken in Het Laatste Nieuws. “Ik heb er daarom alles aan gedaan om haar eraf te rijden. Dat is gelukt en dat is toch een beetje mijn wraak.”

Daarmee was het nog niet gedaan: de moeder van Cant zou hebben gevochten met Vanderbeken. Een ware soap, die bondscoach Rudy De Bie slecht uitkomt. Hij heeft een gesprek geregeld. “Hopelijk komen we eruit zonder schelden of fietsen gooien”, reageert Cant. “Hartsvriendinnen worden we wellicht nooit, maar het zou tof zijn als we elkaar na een race konden feliciteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.