Belgische ploegenachtervolging strandt in kwalificatie Nations Cup
Tuur Dens - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 22 april 2022 om 08:41

Belgische ploegenachtervolging strandt in kwalificatie Nations Cup

De Belgische ploegenachtervolging is bij de eerste Nations Cup-baanwielrennen niet verder gekomen dan de kwalificaties. Het viertal met Thibaut Bernard, Tuur Dens, Arthur Senrame en Noah Vandenbranden zette de tiende tijd neer in Glasgow, Schotland.

Voor een plek in de volgende ronde was een plek in de top-8 noodzakelijk. Bernard, Dens, Senrame en Vandenbranden gaven echter meer dan acht seconden toe op Italië, dat de snelste tijd neerzette in de kwalificaties.

Italië ging uiteindelijk niet naar huis met het goud op de ploegenachtervolging. Sterker nog, het land viel helemaal buiten de medailles. Frankrijk won de finale van Groot-Brittannië, terwijl Denemarken het brons won. Bij de dames was Duitsland de snelste op de ploegachtervolging, voor Groot-Brittannië en Italië.

Bij het onderdeel teamsprint voor mannen waren er opvallende winnaars. Nederland had sinds eind 2017 altijd gewonnen op de teamsprint, maar moest het nu doen met brons. Australië snoepte het goud weg, Frankrijk pakte zilver. Op de teamsprint voor vrouwen won Nederland wel door Canada te kloppen in de finale.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.