Belgische selectie voor Wereldbeker Nommay: Van Aert, Merlier en Cant ontbreken
foto: Cor Vos (archief)
maandag 13 januari 2020 om 18:35

Belgische selectie voor Wereldbeker Nommay: Van Aert, Merlier en Cant ontbreken

De Belgische selectie voor de Wereldbeker veldrijden in Nommay is bekendgemaakt. Bondscoach Sven Vanthourenhout moet het doen zonder Wout van Aert, Tim Merlier en Sanne Cant, zij slaan de Franse cross over ter voorbereiding op het wegseizoen en het WK veldrijden.

Toon Aerts, die dit weekend zijn Belgische titel kwijtraakte aan Laurens Sweeck, verdedigt zondag in Nommay de leidende positie in het Wereldbeker-klassement. Hij heeft 45 punten voorsprong op Michael Vanthourenhout. Eli Iserbyt is derde, Sweeck vierde en Quinten Hermans vijfde.

Bij de vrouwen was Sanne Cant al nagenoeg kansloos in het klassement. Ze staat dertiende plek en zal waarschijnlijk zakken in de ranglijst. Nummer twaalf Ellen Van Loy is wel van de partij in Nommay. Bij de beloften komt kersvers Belgisch kampioen Toon Vandebosch aan de start. Veelwinnaar Thibau Nys wil zijn zesde Wereldbeker-zege op rij boeken.

De wedstrijd in Frankrijk is de voorlaatste manche van de Wereldbeker. Een week later eindigt dat regelmatigheidsklassement van de UCI in Hoogerheide.


Elite mannen: Jens ADAMS – Jim AERNOUTS – Thijs AERTS – Toon AERTS – Vincent BAESTAENS – Nicolas CLEPPE – Quinten HERMANS – Eli ISERBYT – Lander LOOCKX – Tom MEEUSEN – Braam MERLIER – Tim MERLIER – Daan SOETE – Diether SWEECK – Laurens SWEECK – Dieter VANTHOURENHOUT – Michael VANTHOURENHOUT – Gianni VERMEERSCH

Elite vrouwen: Julie BROUWERS – Kiona CRABBÉ – Alicia FRANCK – Loes SELS – Marthe TRUYEN – Joyce VANDERBEKEN – Ellen VAN LOY – Karen VERHESTRAETEN – Suzanne VERHOEVEN – Sterre VERVLOET

Beloften mannen: Yentl BEKAERT – Ryan CORTJENS – Anton FERDINANDE – Andreas GOEMAN – Gerben KUYPERS – Toon VANDEBOSCH

Junioren mannen: Lennert BELMANS – Ward HUYBS – Yorben LAURYSSEN – Jente MICHELS – Thibau NYS – Jetze VAN CAMPENHOUT – Emiel VERSTRYNGE

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2020 14:25
Wietse Bosmans staat in de ranking van deze week 50e, maar dat is dan te laat om nog mee te mogen naar Nommay? Maar hij is nu wel zeker van Hoogerheide neem ik aan. Gun het hem wel, hij heeft doorzettingsvermogen getoond en goede resultaten behaald.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.