Belgische veldritbondscoach De Bie luidt alarmbel

dinsdag 22 december 2009 om 15:21

Rudy De Bie hoorde het Niels Albert niet graag zeggen dat de wereldkampioen een overstap naar de weg in 2012 overweegt. De Belgische veldritbondscoach vreest dat er op die manier immers snel een einde zou komen aan de Belgische overheersing van de cross, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

“Ik zou het erg jammer vinden als Niels echt overstapt. We verliezen dan de bijna-zekerheid van de overwinning. Ik zie immers niemand met het supertalent van Nys of Albert. Als zij weg zouden zijn, is het aan Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en Bart Aernouts om op te staan. Goeie crossers, maar geen grote winnaars. Wellicht zullen de buitenlanders meer zeges opeisen dan”, vertelt De Bie bij de Belgische krant.

Zit er dan helemaal geen Belgisch talent klaar in de wachtkamer? De Bie ziet wel potentieel, maar geen zekerheden. “Bij de jongeren zie ik dat Meeusen de voorbije maanden de grootste stap vooruit heeft gezet. Met Vincent Bastaens, Jim Aernouts en Joeri Adams erbij is er een kwartet met potentieel. Ze kunnen ver komen door hard te werken, maar ze hebben niet het talent van Albert of Nys”, klinkt het.

Lees ook:
Albert: “Goud op WK in Koksijde, daarna op de weg”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.