Belgische vrouwen rijden nationaal record uit de boeken tijdens Wereldbeker baan
Jolien D'Hoore - foto: Cor Vos
vrijdag 18 januari 2019 om 12:48

Belgische vrouwen rijden nationaal record uit de boeken tijdens Wereldbeker baan

Tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in het Nieuw-Zeelandse Cambridge hebben de Belgische vrouwen het nationale record op de ploegenachtervolging verbeterd. Ze zetten in de eerste ronde de tijd stil op 4:23.181, waarmee zij het staande record met ruim vijf seconden uit de boeken reden. Het leverde hen de vijfde plaats in de uitslag op.

Annelies Dom, Lotte Kopecky, Shari Bossuyt en Gilke Croket moesten België door de kwalificatieronde loodsen en deden dit in een tijd van 4:32.764, goed voor de vierde tijd. Daarop wachtte een confrontatie met gastland Nieuw-Zeeland, dat de snelste tijd had geklokt met 4:18.849. De lat lag dus hoog voor de eerste ronde.

Daarin stond Croket haar plekje af aan Jolien D’Hoore. België opende de eerste kilometer sneller, maar daarna kwam Nieuw-Zeeland al snel langszij. Toch slaagden de Belgische vrouwen erin de verschillen beperkt te houden, wat uiteindelijk resulteerde in een nieuw nationaal record. Voor de strijd om het podium kwamen zij echter nog drie seconden tekort.

Gastland pakt zege
Nieuw-Zeeland ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal, nadat in de finale Canada werd verslagen. Italië klopte het commerciële Subway New Zealand Track Trade Team in de bronzen finale. Voor België was de vijfde plaats weggelegd in de eindstand.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.