Belgische wielerbond intensiveert scouting bij de jeugd
foto: Cor Vos
woensdag 30 januari 2019 om 16:29

Belgische wielerbond intensiveert scouting bij de jeugd

De Belgische wielerbond is een project begonnen om de talentvolle wielrenners en wielrensters bij de jeugd in kaart te brengen. Dit gaat ze onder andere doen door scholen te bezoeken, meldt Het Nieuwsblad. Het doel is om zo uiteindelijk de nieuwe Tom Boonen en Jolien D’Hoore te ontdekken. Tevens wil de wielerbond een eigen damesploeg oprichten, naar Australische model.

Het project begint op 1 maart aanstaande. Bij het bezoek aan de scholen, speelplaatsen en wielerevenementen, neemt de bond hindernisparcoursen, fietsen en informatie mee. Daarbij zullen talentscouts aanwezig zijn. Bovendien geeft de bond mee waar de scholieren zich kunnen aansluiten bij een wielerclub in de buurt. Er is 100.000 euro voor vrijgemaakt.

“We staren ons te vaak blind op het succes van onze huidige toppers, maar we kijken veel te weinig naar de basis. We missen een brede aanvoer. Willen we succes blijven hebben, bij de mannen én de vrouwen, dan moeten we naar nieuwe, jonge talenten beginnen te zoeken”, ­aldus Frank Glorieux, ­directeur van Cycling Vlaanderen.

Net zoals de Australische wielerbond, wil men in België vanuit de wielerfederatie een damesploeg oprichten. In totaal zal de bond zo’n tien vrouwen selecteren, die zich in een tijdsbestek van een jaar gaan richten op een groot mondiaal wielerevenement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.