Belgische WK-selectie zonder Tim Merlier
©Photopress.be
maandag 21 januari 2019 om 12:23

Belgische WK-selectie zonder Tim Merlier

Belgisch bondscoach Sven Vanthourenhout en Belgian Cycling hebben deze middag de selecties voor het WK in het Deense Bogense bekendgemaakt. Weinig verrassingen met uiteraard uittredend wereldkampioen Wout van Aert en Belgisch kampioen Toon Aerts als speerpunten. Voor het eerst in drie jaar valt Van Aerts boezemvriend Tim Merlier uit de boot.

Bondscoach Sven Vanthourenhout had bij WielerFlits eerder al zijn licht laten schijnen over de WK-selectie. Toen maakte hij duidelijk dat naast Wout van Aert ook Toon Aerts een prominente rol zou spelen. Toch heeft de West-Vlaming logische keuzes gemaakt door de renners in vorm mee te nemen. Een selectie waar eigenlijk weinig op af te dingen valt.

Naast Wout van Aert en Toon Aerts zijn uiteraard Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck certitudes. De drie overige plekjes worden opgevuld door Quinten Hermans, Gianni Vermeersch en Jens Adams. Vooral deze laatste heeft zich de laatste weken zelf in de selectie geknokt door zijn goede resultaten. Zo kleurde Adams gisteren nog mee de wedstrijd in Pontchâteau.

Geen Tim Merlier, geen Thijs Aerts
Kind van de rekening is vooral Tim Merlier. De Oost-Vlaming straalde in de kerstperiode positieve signalen uit, maar een kwalijke val over de balkjes in Diegem, sloeg Merlier letterlijk uit koers. Op het BK en in Pontchâteau kon hij niet voldoende overtuigen. Merlier is nochtans rustbrenger in het kamp Van Aert en diens boezemvriend. Mocht Toon Aerts na Hoogerheide alsnog de Wereldbeker afsnoepen van Van Aert, mag Merlier als achtste renner toch nog naar Bogense. Ook Thijs Aerts, broer van Toon, werd voorlopig gewogen en te licht bevonden voor een plekje in de selectie.

Interview Tim Merlier: “Ik voelde de bui al hangen”

Belgian Cycling koos daarnaast voor een beperkte damesdelegatie met – onder leiding van uittredend wereldkampioene Sanne Cant – slechts vier rensters: naast Cant ook Sels, Van Loy en Verdonschot. Ook al omdat dames als Kim Van De Steene en Jolien Verschueren buiten strijd zijn.


Selecties België voor het WK veldrijden 2019 in Bogense
Elite Heren
flag-be Jens Adams
flag-be Toon Aerts
flag-be Quinten Hermans
flag-be Laurens Sweeck
flag-be Wout van Aert
flag-be Michael Vanthourenhout
flag-be Gianni Vermeersch

flag-be Tim Merlier (als Toon Aerts de Wereldbeker wint)

Reserves: Kevin Pauwels en Thijs Aerts

Elite Dames
flag-be Sanne Cant
flag-be Loes Sels
flag-be Ellen Van Loy
flag-be Laura Verdonschot
Geen reserves

U23 Heren
flag-be Niels Derveaux
flag-be Andreas Goeman
flag-be Eli Iserbyt
flag-be Timo Kielich
flag-be Lander Loockx
flag-be Niels Vandeputte
Reserves: Anton Ferdinande en Toon Vandebosch

U23 Dames
flag-be Axelle Bellaert
flag-be Jinse Peeters
flag-be Marthe Truyen
Geen reserves

Junioren Heren
flag-be Lennert Belmans
flag-be Ryan Cortjens
flag-be Ward Huybs
flag-be Witse Meeussen
flag-be Thibau Nys
flag-be Jelle Vermoote
Reserves: Yorben Lauryssen, Wout Vervoort en Joran Wyseure

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.