Beloften moeten in Giro d’Italia U23 tweemaal Mortirolo over
foto: Cor Vos
maandag 25 maart 2019 om 14:03

Beloften moeten in Giro d’Italia U23 tweemaal Mortirolo over

Sterrati, tweemaal de loodzware Mortirolo, een finale op de Passo Fedaia… Er staat de beloften nogal wat te wachten tijdens de volgende Giro d’Italia U23, die in juni wordt verreden. Vandaag werd in Bologna het parcours bekendgemaakt van de Italiaanse rittenkoers.

De Giro d’Italia U23 wordt afgetrapt met een proloog in Riccione. De eerste rit-in-lijn naar Santa Sofia lijkt op het lijf geschreven voor de sprinters, al speelt een verraderlijke passage in de laatste kilometer aanvallers in de kaart. Ook de rit naar Pescia biedt mogelijkheden voor sprinters. Een dag later wordt de koers bemoeilijkt door sterrati, onverharde stroken zoals we die kennen uit Strade Bianche. Een stevige bergetappe naar Monte Amiata rondt het eerste blok af.

Dubbele passage Mortirolo
Na de rustdag gaat de rittenkoers verder en ligt de aankomst opnieuw bergop in de rit naar Passo Maniva. De zesde rit met start en finish in Aprica is wellicht de zwaarste. Niet de afstand, maar het profiel maakt het een erg moeilijke dag want liefst tweemaal staat de beklimming van de Mortirolo ingetekend in de route. Eerst gaan de renners omhoog vanuit Monno, de tweede keer vanuit Mazzo.

Daarna volgt een minder moeilijke dag als de renners naar Levico Terme rijden, maar dat is slechts stilte voor de storm. Een dag later rijdt het peloton naar Falcade en liggen er onderweg weer enkele stevige beklimmingen. Op de slotdag wacht nog een korte rit, maar met een aankomst op de Passo Fedaia is het oppassen tot de laatste kilometers zijn verreden. Wie treedt er in de voetsporen van Aleksandr Vlasov, die vorig jaar de eindzege voor zich opeiste?

Etappeschema flag-it Giro d’Italia U23 2019 (13-23 juni)
proloog: Riccione – Riccione (3,6 km)
etappe 1: Riccione – Santa Sofia (143,2 km)
etappe 2: Bagno di Romagna – Pescia (174 km)
etappe 3: Sesto Fiorentino – Gaiole in Chianti (145,5 km)
etappe 4: Buonconvento – Monte Amiata (163,7 km)
rustdag
etappe 5: Sorbolo Mezzani – Passo Maniva (155,2 km)
etappe 6: Aprica – Aprica (94,8 km)
etappe 7: Dimaro Folgarida – Levico Terme (119,9 km)
etappe 8: Rosà – Falcade (134,2 km)
etappe 9: Agordo – Passo Fedaia (35,8 km)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.