Beloftenproject van Wim Feys krijgt vorm: zeventien talenten in fusieploeg

maandag 27 september 2021 om 18:15
Beloftenproject van Wim Feys krijgt vorm: zeventien talenten in fusieploeg

Ploegleider en mentor Wim Feys - foto: Roland Desmet

De beloftenploeg waarover Wim Feys volgend jaar de leiding heeft, krijgt steeds meer vorm. Het gaat om een team dat voortvloeit uit een fusie van EFC-L&R-Vulsteke en Gaverzicht-Be Okay. “Het is logisch dat we de kern voor 2022 een nieuw elan willen geven”, zegt Feys.

“De voorbije weken en maanden hebben we heel veel gesprekken gevoerd in functie van de samenstelling van onze kern. Met de oprichting van de talent academy zullen we niet alleen een beloftekern hebben die optimaal begeleid wordt, maar ook een juniorenkern en enkele dames”, vertelt Feys.

“We hebben zeer zorgvuldig onze kern samengesteld, de meeste renners komen ofwel uit onze eigen stal of hebben een conditietest afgelegd om meer gedetailleerd beeld te krijgen van hun profiel, en met alle nieuwkomers hebben we individueel gesproken. Uiteraard kan je niet elke renner strikken die je graag wil. Maar ik ben er van overtuigd dat onze manier van werken zijn vruchten zal afwerpen.”

Selectie van zeventien renners
Acht renners uit de U23-ploeg zijn volgend jaar eerstejaars belofte. “Drie van hen komen over van de juniorenkern van Gaverzicht-Be Okay: Gerben Dewinter, Jo Hashikawa en Jan Van Dyck. Daarnaast komen Milan De Meester, Wannes Dewulf, Sander Inion, Joes Oosterlinck en Senne Willems de rangen versterken”, aldus de ploegleider.

“Van de huidige kern van EFC-L&R-Vulsteke blijven er zes renners: Ben Baele, Luca De Meester, Thomas Naudts, Michiel Nuytten, Yorben Lauryssen en Dylan Van den Borre. Zij staan al een stap verder in hun ontwikkeling en met hen gaan we aan de slag in de hoop de komende jaren hun profdroom te realiseren. Daarnaast vervoegen ook Toon Stippelmans, Dylan Vandenstorme en Brent Van Mulders onze kern. Dat zorgt ervoor dat de teller op 17 renners staat.”

Geen Alec Segaert in de beloftenploeg. De winnaar van brons op het WK tijdrijden voor junioren rijdt dit seizoen nog voor Gaverzicht-Be Okay, maar verkast naar de opleidingsploeg van Lotto Soudal.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.