Beloftevolle Cian Uijtdebroeks gewond na ongeval met vluchtmisdrijf
foto: Acrog-Tormans
dinsdag 29 september 2020 om 08:21

Beloftevolle Cian Uijtdebroeks gewond na ongeval met vluchtmisdrijf

Cian Uijtdebroeks is afgelopen week aangereden door een auto, terwijl hij aan het fietsen was. De bestuurder reed weg na het ongeval.

Het was Uijtdebroeks zelf die het nieuws gisteren bekendmaakte via social media. “Ongevallen gebeuren. Maar wie had verwacht dat op 22 september een auto me overdag zou aanrijden, zonder enig teken zou vluchten en me in het ziekenhuis zou doen belanden? Het kostte me een paar dagen om te beseffen dat ik het gelukkig heb overleefd.”

Vier dagen later overkwam Edward Planckaert hetzelfde. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise was aan het trainen in Hollebeke toen hij werd aangereden. De bestuurder reed na het ongeval door zonder zich over het slachtoffer te bekommeren. Uijtdebroeks: “Ik hoop dat er recht zal worden gedaan, want de fietser blijft een kwetsbare verkeersdeelnemer.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 september 2020 08:42
"De fietser is de kwetsbare verkeersdeelnemer" Helaas gedragen veel wielrenners zich daar niet naar wanneer ze buiten een wedstrijd op de openbare weg rijden. Ik kijk graag wielerwedstrijden, maar ik kan me soms echt verschrikkelijk ergeren aan wielrenners die denken dat de hele weg van hunzelf is en totaal geen rekening houden met andere weggebruikers. Wat natuurlijk niet wegneemt dat het schandalig is om weg te rijden na een ongeval.
29 september 2020 10:39
Dit komt voornamelijk door Strava.
Gemiddelde onder de 30 telt niet meer, en remmen = lager gemiddelde.
Toen ik merkte dat ik hier ook gevoelig voor ben, heb ik die onzin meteen verwijderd.
    30 september 2020 12:21
    Ik gebruik Strava voornamelijk voor de routes.
29 september 2020 13:27
Ik pleit graag schuldig aan het gemiddelde onder de 30 telt niet meer principe en moet me er inderdaad soms bewust van maken dat veiligheid eerst komt, maar om dit nu op dit bericht te reageren zonder enige kennis van wat er juist gebeurde...

Zet die comments dan even op hln bij de reacties aub. ;-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.