Beloftevolle Jonas Rutsch tekent contract bij EF Education First

donderdag 20 juni 2019 om 18:10
Beloftevolle Jonas Rutsch tekent contract bij EF Education First

foto: Cor Vos

De beloftevolle Duitser Jonas Rutsch (21) maakt komend seizoen zijn debuut als prof. De winnaar van Gent-Wevelgem voor beloften heeft namelijk een tweejarig contract getekend bij EF Education First, de ploeg van teammanager Jonathan Vaughters. “Mijn droom is uitgekomen”, zo laat Rutsch weten in een perscommuniqué.

Rutsch komt sinds 2017 uit voor het continentale Lotto-Kern Haus. Hij maakte dit seizoen al indruk met winst in de belofteversie van Gent-Wevelgem, maar hij wist ook achtste te worden in de Ronde van Luxemburg. Daarnaast werd hij vijfde in de Ronde van Vlaanderen voor beloften. “Ik ben heel erg blij dat ik nu de stap kan maken.”

Maar waarom heeft Rutsch gekozen voor EF Education First? “De ploeg is ambitieus maar ook cool. Het is een aantrekkelijke ploeg om te volgen. Ik kijk er echt naar uit om de wereld te ontdekken. Om mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te ontdekken.” Vaughters is uiteraard ook in zijn nopjes. “Deze jongen is echt een machine.”

Vaughters: “Ik zie in Rutsch een toekomstig winnaar van Parijs-Roubaix”
“Jonas is een grote renner die goed over de kasseien koerst, maar ook behoorlijk goed kan klimmen. En hij lijkt ook goed te kunnen omgaan met druk. Ik denk dat hij een fantastische klassiekerrenner zal worden. Ik geloof dat hij een toekomstig winnaar is van Parijs-Roubaix”, legt Vaughters de lat hoog.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.