Beloftevolle Martin Svrcek (18) tekent meerjarig contract bij Deceuninck-Quick-Step
foto: Cor Vos
woensdag 22 september 2021 om 11:06

Beloftevolle Martin Svrcek (18) tekent meerjarig contract bij Deceuninck-Quick-Step

Deceuninck-Quick-Step heeft een aardige slag geslagen met het aantrekken van Martin Svrček. De pas 18-jarige Slowaak staat te boek als een talent en won dit seizoen liefst vijftien wedstrijden in de juniorencategorie. Svrček zal eerst nog een half jaar bij de beloften rijpen, alvorens hij de stap maakt naar de WorldTour.

Svrček werd achttien jaar geleden geboren in het bescheiden Slowaakse plaatsje Nesluša en bleek al op jonge leeftijd talent te hebben voor de fiets. Dit jaar reed hij zijn eerste volledige seizoen in de juniorencategorie als renner van Team Franco Ballerini en met vijftien overwinningen wist hij meteen naam te maken. Zo won hij onder meer de Tour du Leman, een rit in de Tour de la Région Paca en enkele hoog aangeschreven Italiaanse eendagskoersen.

Svrček werd eerder deze maand ook geselecteerd voor het EK wielrennen in Trentino. De snelle en sterke Slowaak deed mee aan de wegrit en kwam als achtste over de streep, in een achtervolgend groepje op slechts tien seconden van winnaar Romain Grégoire, runner-up Per Strand Hagenes en bronzen medaillist Lenny Martinez. Svrček deed gisteren ook mee aan het WK tijdrijden voor junioren, maar finishte met een zeventiende stek buiten de top-10.

Droom 
De nieuwste aanwinst van Deceuninck-Quick-Step is vanzelfsprekend dolgelukkig. “Deceuninck-Quick-Step is de beste ploeg ter wereld en dit komt als een verrassing. Mijn droom is om op WorldTour-niveau uit te komen. Alles spreekt me aan, als het over Deceuninck-Quick-Step gaat. De sfeer, de winnaarsmentaliteit, de geschiedenis en het tenue. Wat mijn doelen zijn? Ik wil alles geven voor de ploeg, nog meer ervaring opdoen en mezelf verbeteren.”

Met Svrček zet Deceuninck-Quick-Step nog meer in op de toekomst. “We zijn trots op het feit dat Martin volgend jaar voor onze ploeg zal uitkomen. We zijn ervan overtuigd dat hij zijn volledige potentieel zal laten zien binnen onze formatie. We volgden hem al een tijdje. Hij is nog altijd maar 18 jaar, maar heeft al geweldige resultaten geboekt”, aldus teammanager Patrick Lefevere. Svrček, die tekent tot eind 2025, sluit vanaf juli 2022 aan bij Deceuninck-Quick-Step.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.