Beloftevolle Matisse Van Kerckhove tekent bij Visma | Lease a Bike Development
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
maandag 24 juni 2024 om 15:35

Beloftevolle Matisse Van Kerckhove tekent bij Visma | Lease a Bike Development

Ian Kings en Matisse Van Kerckhove sluiten zich volgend seizoen aan bij Visma | Lease a Bike Development. Beide renners zijn momenteel nog actief in de juniorencategorie en tekenen een contract voor twee jaar.

De selectie van Visma | Lease a Bike Development voor 2025 krijgt zo steeds meer vorm. “We zijn er uiteraard blij mee dat we opnieuw twee talenten gevonden hebben die perfect bij ons passen”, geeft Head of Development Robbert de Groot aan op de website van de ploeg. “Ian kennen we natuurlijk goed omdat hij nu al uitkomt voor JEGG De Jonge Renner Academy, waar wij een samenwerking mee hebben.”

“Ian is een echte teamspeler, heeft een achtergrond op de baan en we zien nog een ruime progressiemarge in alle facetten van de sport. Matisse is nog maar heel recent met wegwielrennen begonnen en heeft in die korte tijd al een enorme vooruitgang geboekt. We denken dat hij potentie heeft als klimmer en tijdrijder, maar het wordt een grote ontdekkingstocht.”

Kings, 18 jaar oud en Duitser van nationaliteit, kijkt uit naar volgend seizoen. “Dit is het beste opleidingsteam van de U23-categorie, dus natuurlijk ben ik heel blij om me daarbij aan te sluiten. Dit seizoen, als lid van JEGG De Jonge Renner Academy, heb ik al een grote stap gezet qua professionaliteit. Ik denk dat het de stap naar de beloften kleiner zal maken. Maar ik besef dat ik ook nog veel te leren heb. Dat kan nergens beter dan hier.”

Lievelingsploeg
Van Kerckhove is een 17-jarige Belg die al bijna zijn hele leven in Spanje woont. “Momenteel ben ik pas aan mijn eerste volledige seizoen op de weg bezig, hiervoor reed ik op de mountainbike. Dat eerste jaar verloopt tot nu toe boven verwachting goed. Ik was dan ook super enthousiast toen Visma | Lease a Bike interesse toonde. Dit is altijd al mijn lievelingsploeg geweest en volgens mij kan ik nergens beter zitten om mezelf te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar in het geel te mogen gaan fietsen.”

De opleidingsploeg van Visma | Lease a Bike wist zich eerder al te versterken met de Pool Patryk Goszczurny, Belg Cedric Keppens en de Brit Elliot Rowe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.