Beloftevolle Vermeersch en Verschaeve tekenen bij Lotto Soudal
Florian Vermeersch - foto: Cor Vos (archief)
zondag 15 december 2019 om 13:12

Beloftevolle Vermeersch en Verschaeve tekenen bij Lotto Soudal

Lotto Soudal rekent binnen afzienbare tijd op de diensten van Florian Vermeersch (20) en Victor Verschaeve (21). De twee beloftevolle Belgen tekenen een contract tot eind 2022. Vermeersch maakt de overstap op 1 juli 2020, Verschaeve wacht tot 1 januari 2021.

Beide renners koersen nu nog voor het beloftenteam van Lotto Soudal. “Dit is de perfecte situatie”, zo begint Vermeersch. “Ik kan zo de eerste maanden van het seizoen nog rijden in mijn driekleur en niet te snel de overstap maken. Dat kan mijn ontwikkeling als renner alleen maar ten goede komen. Het was mijn kinderdroom om profrenner te worden. Het is nu zo ver.”

Vermeersch staat te boek als een snelle man met de nodige inhoud. Zo werd hij dit seizoen Belgisch kampioen bij de beloften, won hij de Ronde van Midden-Brabant en pakte hij drie ritzeges en het eindklassement in de Tour de Moselle. “Florian is echt een talent. Hij is sterk en heeft een groot potentieel”, zo vertelt teammanager John Lelangue in een perscommuniqué.

Klimtalent Verschaeve 
“We moeten niet vergeten dat 2019 pas zijn eerste seizoen op de weg was, aangezien hij eerst actief was als veldrijder. We gaan Florian rustig brengen. We zullen hem vooral inzetten in kleinere rittenkoersen zoals de Baloise Belgium Tour. Onze jonge talenten, opgeleid door Kurt Van de Wouwer, krijgen de kans om rustig door te groeien”, zo doelt Lelangue ook op Verschaeve.

De 21-jarige Verschaeve blinkt vooral uit als klimmer, getuige zijn tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik U23 en top 10-noteringen in de Giro d’Italia U23 en de Ronde de l’Isard. “Met mijn 60 kilogram ben ik inderdaad een klimmer, eerder het type puncheur-klimmer. Door nu al te tekenen bij Lotto Soudal, kan ik een jaar rijden zonder druk. Ik zal echter wel met veel ambitie koersen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.