Ben Hermans de sterkste in Trofeo Inca
dinsdag 8 februari 2011 om 15:47

Ben Hermans de sterkste in Trofeo Inca

De Trofeo Inca, de derde wedstrijd van de Challenge Mallorca, is gewonnen door Ben Hermans. De Belg van Team RadioShack was aan de streep sneller dan Arkaitz Durán en Xavier Tondo, zijn twee Spaanse medevluchters, met wie hij in de slotfase het peloton had weten te verrassen. In de sprint voor plaats vier moest Sebastian Langeveld de duimen leggen voor Murilo Fischer.

Andrian Palomares (Andalucía), Adrian Sáez de Arregi (Orbea), Dimitri Claeys (NetApp) en Jason McCartney (RadioShack) vormden samen de vlucht van de dag en liepen tot negen minuten uit op het peloton. Op de eerste klim van de dag (tweede categorie) slonk het verschil zienderogen, en op de Coll de Puigmajor (eerste categorie) haalde het nog 25 renners tellende peloton de vluchters bij.

Na de top volgden nog een dertigtal kilometers bergaf. Daarin waagden Hermans, Tondo en Durán een poging, en zij hadden meer succes: met een razendsnelle afdaling liep het trio een minuut uit op het peloton, dat hen niet meer weer zou zien. Durán probeerde het nog met een aanval in de slotkilometer, maar uiteindelijk kwam het toch tot een sprint. Daarin was Hermans de snelste.

Challenge Mallorca
Trofeo Inca (166,6 km)

1. Ben Hermans (België/Team RadioShack)
2. Arkaitz Durán (Spanje/Geox-TMC) z.t.
3. Xavier Tondo (Spanje/Movistar)
4. Murilo Fischer (Brazilië/Garmin-Cervélo) + 45s
5. Sebastian Langeveld (Nederland/Rabobank) z.t.
6. Ryder Hesjedal (Garmin-Cervélo)
7. Danilo Di Luca (Italië/Team Katusha)
8. Juanjo Cobo (Spanje/Geox-TMC)
9. Gorka Izagirre (Spanje/Euskaltel-Euskadi)
10. Tony Gallopin (Frankrijk/Cofidis)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.