Ben Hermans slaat overtuigende dubbelslag in Tour of Utah
Ben Hermans - foto: Cor Vos
donderdag 15 augustus 2019 om 08:14

Ben Hermans slaat overtuigende dubbelslag in Tour of Utah

De tweede etappe van de Larry H. Miller Tour of Utah is een kolfje naar de hand van Ben Hermans gebleken. Op de loodzware Powder Mountain (11,2 kilometer aan 9,5 procent) nam de Belg van Israel Cycling Academy ruimschoots de maat van zijn opponenten. Hij is tevens de nieuwe leider in de Amerikaanse etappekoers.

Op een klimmetje na was de aanloop naar Powder Mountain een vlakke aangelegenheid. Vijf renners grepen dit traject aan om de truien van hun ploeg in beeld te brengen: Christopher Heider en Mika Heming vertegenwoordigden Dauner D&DQ-Akkon, Ignacio de Jesús Prado (Canel’s-Specialized), Austin Stephens (303Project), Quinton Kirby (Wildlife Generation p/b Maxxis) en Travis Samuel (DCBank Pro Cycling Team).

Het sextet maakte echter nooit aanspraak op een stunt. Ze zouden keurig op tijd bij de kraag worden gevat. Een gecrashte vrachtwagen zorgde wel voor de nodige sensatie. Gelukkig kon het voertuig tijdig van de weg worden gehaald, waardoor de renners alsnog de klim naar boven konden aanvatten.

Op de slothelling had Hermans nog het meeste poeier in zijn benen. Hij reed gezwind naar de eerder op de klim ontsnapte Peter Stetina (Trek-Segafredo) toe en op een kilometer of vier van de finish wist hij ook proloogwinnaar James Piccoli (Elevate-KHS) af te schudden, waarna hij naar de overwinning soleerde. Hermans droeg zijn overwinning op aan de vorige week overleden Bjorg Lambrecht.

De derde etappe van de 2.HC-rittenwedstrijd brengt het peloton donderdag over een afstand van 138,3 kilometer van Antelope Island State Park naar North Salt Lake. Komende zondag wordt definitief duidelijk of Hermans zijn tweede positie in het eindklassement van vorig jaar weet te verbeteren.

Dit bericht bekijken op Instagram

A win #forbjorg @thetourofutah

Een bericht gedeeld door Ben Hermans (@hermansben) op

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.