Ben Hermans verlengt met twee jaar bij Israel Cycling Academy

maandag 16 september 2019 om 19:19
Ben Hermans verlengt met twee jaar bij Israel Cycling Academy

foto: Cor Vos

Ben Hermans heeft zijn contract bij Israel Cycling Academy opengebroken en verlengd. De 33-jarige Belg heeft in dienst van de Israëlische formatie twee keer de Ronde van Oostenrijk en de Tour of Utah gewonnen. “Ik kwam hier om de kans te krijgen om te winnen, en met de steun van de ploeg kon ik dat doen”, zegt Hermans.

Bij de drie eindzeges die Hermans boekte de afgelopen twee seizoenen, boekte hij ook vier ritzeges. Dat is ploegmanager Kjell Carlström niet onopgemerkt gebleven. “Ben heeft laten zien dat hij een echte prof is, met aandacht voor details. Hij is altijd klaar om te koersen. We zijn blij dat we hem twee jaar langer bij ons hebben. We kunnen op hem blijven rekenen voor mooie resultaten.”

“Het niveau van de ploeg is gegroeid, jaar na jaar. Ik ben ervan overtuigd dat we dat blijven doen. Dat is een van de redenen dat ik besloten heb om te blijven, ik wil blijven groeien en blijven winnen. Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn bijdrage kan hebben”, aldus Hermans.

Mogelijk koerst Hermans volgend jaar in de WorldTour. Israel Cycling Academy zou op het punt staan om de WT-licentie van Katusha-Alpecin over te kopen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.