Ben O’Connor verlengt aflopende contract bij Dimension Data
O'Connor tijdens zijn zege in de Tour of the Alps - foto: Sirotti
donderdag 31 mei 2018 om 10:16

Ben O’Connor verlengt aflopende contract bij Dimension Data

Ben O’Connor heeft zijn aflopende contract bij Dimension Data verlengd. De Australische klimmer ligt nu tot eind 2020 vast bij de Zuid-Afrikaanse formatie. O’Connor is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Dimension Data.

De 22-jarige renner zet zijn handtekening een kleine week na zijn val in de slotweek van de Giro d’Italia, waardoor hij de Italiaanse rittenkoers moest verlaten met een sleutelbeenbreuk. O’Connor, voor wie de Giro zijn eerste grote ronde was, stond op dat moment twaalfde in het algemeen klassement. “Dat was heel teleurstellend voor mij”, blikt hij terug. “Uiteindelijk heeft het mijn ogen geopend om meer doelen te stellen. Ik ben een klassementsrenner en een witte trui in een grote ronde staat nu bovenaan mijn lijstje.”

“Dimension Data past mij heel goed”, oordeelt O’Connor. “Hier heb ik de mogelijkheid om echt de wedstrijd te rijden. Die vrijheid laat toe te leren en te groeien in een professionele omgeving. Ik ben ook blij dat ik mijn loyaliteit kan laten zien aan de ploeg die al vroeg in mij geloofde en mij de kans heeft gegeven.”

Eerder dit seizoen wist O’Connor zijn naam te vestigen in de Ronde van Catalonië (elfde algemeen) en de Tour of the Alps (zevende algemeen en ritwinst). Vorig jaar boekte hij zijn eerste profzege in de Ronde van Oostenrijk.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
31 mei 2018 10:22
Blij voor Dimension Data dat ze nu ook eens een ander smaakje hebben dan Louis Meintjes. Ben O’Connor wil ik nog geen revelatie noemen, maar z'n vooruitgang is zeer positief te noemen. Ook een jongen die bewijst dat je niet op je 21ste al van voren te zien moet zijn of dat het betekent dat je 'achter' loopt op een renner als Bernal. Tot ze 27/28 zijn, gaat er nog zoveel gebeuren en progressie gaat nooit in een strakke lineaire curve. Anders had Quintana nu al 3x de TdF gewonnen...
31 mei 2018 10:48
Kende geen enkele slechte dag in de Giro tot zijn val dan...
31 mei 2018 10:53
Logisch dat ze hem langer willen houden, maak dit jaar een sterke ontwikkeling door. En voor hem is het voordeel dat er weining concurrentie binnen het team is op dit gebied en hij dus vaak voor eigen kansen in het AK zal mogen rijden.
31 mei 2018 12:37
Toch wel één van de positieve verrassingen tijdens de Giro. Ik ben benieuwd waar zijn plafond ligt.

Met mannen als Angel Lopez, Soler, Carapaz, Latour, Gaudu en Bernal gaat het wel moeilijk worden om die witte trui ooit te winnen.
31 mei 2018 12:53
Valt wel mee, de meeste die je opnoemt zijn ouder dus die mogen straks niet meer mee doen met het jongerenklassement.
31 mei 2018 13:05
Goeie zet van Dimension, toch zo op het oog het grootste talent dat ze er rond hebben rijden.
31 mei 2018 13:35
Rhohan, nu eens een ander smaakje? Meintjes reed vorig jaar niet eens bij Dimension Data en ze hebben ook nog een zekere Cavendish in de gelederen
31 mei 2018 13:41
@Veloburto

Ben een grote TDD-fan, maar de World Tour ranking spreekt voor zich natuurlijk...
31 mei 2018 14:37
Zeker een goede zet van Dimension Data om die jongen langer aan zich te binden.
31 mei 2018 14:44
Goed nieuws! Hij blijft voorlopig in ieder geval uit de klauwen van de groze boze Sky
31 mei 2018 19:05
Goede verlenging voor beide partijen. Hoop dat deze jongen gestaag kan doorgroeien, en niet zoals Meintjes plafonneert en altijd zo rond die 8e-12e plek blijft hangen. Maar daar heeft hij nog de nodige jaren voor.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.