Ben Swift op intensive care na val op training
foto: Cor Vos
vrijdag 22 februari 2019 om 08:22

Ben Swift op intensive care na val op training

Een val op training is voor Ben Swift geëindigd op de intensive care. De renner van Team Sky verloor afgelopen woensdag in een afdaling op Tenerife de controle over zijn fiets, waarna hij hard ten val kwam en een steen raakte.

“De milt is geraakt, wat voor een bloeding zorgde, maar die is nu gestopt”, schrijft Team Sky in een persverklaring. “Swift zal de komende dagen nauwlettend gemonitord worden. Gelukkig bleef hij steeds bij bewustzijn en was hij zich steeds bewust van de situatie.”

De 31-jarige Swift was samen met Tourwinnaar Geraint Thomas aan het trainen op het Canarische eiland. “Ik lig op dit moment nog steeds op de intensive care, maar hopelijk ga ik morgen (vandaag, red.) naar een normale afdeling”, aldus Swift op Twitter. “Ze hebben de bloeding in de milt gestopt, maar het moet goed in het oog gehouden worden. Ook heb ik wonden aan het gezicht en wat schaafwonden.”

Na een uitstapje van twee jaar (2017, 2018) naar UAE Emirates rijdt Swift sinds dit jaar weer in dienst van Team Sky, de ploeg waar hij ook al tussen 2010 en 2016 onder contract stond. Hoelang Swift geen koersen kan rijden, is niet bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.