Ben Tulett na tweede WK-titel op rij: “Koos zorgvuldig mijn moment uit”

zaterdag 2 februari 2019 om 12:39
Ben Tulett na tweede WK-titel op rij: “Koos zorgvuldig mijn moment uit”

Ben Tulett pakte vanmiddag zijn tweede titel op rij op een WK veldrijden voor junioren-mannen. In het flashinterview na afloop keek hij terug op zijn zware seizoen, waarin hij aan het begin te kampen had met enkele kwetsuren. “Dus ik ben trots op mezelf.”

Tulett wist dat hij zich aan het begin rustig moest houden en het werk werd in eerste instantie dan ook vooral opgeknapt door de Belgische renners, die meerdere ijzers in het vuur hadden. Vond hij het lastig om tegenover zo’n Belgische armada te staan? “Ik gebruikte dat juist in mijn voordeel. Ik gebruikte mijn hoofd en ging aan toen mij dat het beste leek. En dat pakte goed uit.”

Op de beklimmingen die op de macht moesten worden genomen, voelde hij zich goed. “Die waren in mijn voordeel. Ik koos mijn moment zorgvuldig uit, dus ik ben erg tevreden.” Hij trof in Bogense wel een compleet verschillend parcours vergeleken bij vorig jaar. “Toen was het extreem modderig, vandaag wisselde ik niet eens van fiets. Het laat zien hoe gevarieerd de cross kan zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.