BeNe Ladies Tour trekt in de toekomst naar Knokke-Heist

dinsdag 4 februari 2020 om 17:06
BeNe Ladies Tour trekt in de toekomst naar Knokke-Heist

Lisa Klein - foto: Cor Vos (archief)

De BeNe Ladies Tour zal de komende jaren een bezoekje brengen aan Knokke-Heist, zo heeft de organisatie laten weten in een persbericht. De kustgemeente zal de vierdaagse rittenkoers tot minstens 2025 verwelkomen.

Graaf Leopold Lippens, de burgemeester van Knokke-Heist, legt uit waarom. “Knokke-Heist telt bijna 1800 recreatieve wielertoeristen aangesloten bij dertien wielerclubs. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we als gemeente investeren in een dameswielerwedstrijd. We zijn verheugd om deze samenwerking aan te gaan.”

“In deze laatste Europese wedstrijd voor de Olympische Spelen hopen we verschillende toppers in Knokke-Heist aan het werk te kunnen zien”, aldus Lippens. Dit jaar zal Knokke-Heist de finish organiseren van de vierde en allesbeslissende etappe. De BeNe Ladies Tour wordt verreden van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli.

Overige etappes
De organisatie maakte verder nog bekend dat de slotetappe zal beginnen in Sluis. In deze toeristische trekpleister zal ook de ploegenpresentatie plaatsvinden. Eerder werd duidelijk dat de gemeente Zulte een ochtend- en middagetappe zal organiseren. De openingsrit begint dan weer in het Nederlandse Utrecht.

De tweede etappe van de BeNe Ladies Tour zal binnenkort worden gepresenteerd. Vorig jaar ging de eindzege naar de Duitse hardrijdster Lisa Klein, voor Amy Pieters en Marlen Reusser.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair