BeNe Ladies Tour voor het eerst door provincie Antwerpen
foto: Cor Vos
woensdag 13 februari 2019 om 08:46

BeNe Ladies Tour voor het eerst door provincie Antwerpen

De BeNe Ladies Tour (WE 2.1) zal de rensters in 2019 ook door de Vlaamse provincie Antwerpen voeren. Essen wordt startplaats van de tweede etappe. Dat blijkt uit het routeschema dat de organisatie dinsdagavond bekendmaakte.

Eerder werd duidelijk dat het Nederlandse Utrecht op 18 juli gastheer zou zijn van de proloog. Nu zijn ook de andere etappes bekend. Voor het eerst in de geschiedenis doet de wedstrijd door Nederland en Vlaanderen de provincie Antwerpen aan. Met de start van de tweede etappe in Essen, die de rensters aan het eind van de dag in het Noord-Brabantse Roosendaal brengt.

Op zaterdag 20 juli moeten de deelneemsters aan de bak, er vinden namelijk net als de afgelopen jaren twee ritten plaats. Eerst koerst het peloton van het Zeeuwse Sluis naar het Oost-Vlaamse Watervliet, waarna de tijdrijders zich kunnen uitleven in de Belgische aankomstplaats van de voormiddagrit. De laatste etappe vindt plaats op de Belgische nationale feestdag, 21 juli, in Zelzate.

“Voor de zesde editie zijn we er opnieuw in geslaagd om een tandje bij te steken. We zijn alvast tevreden dat we het rittenschema over meerdere regio’s in België en Nederland hebben kunnen uitbreiden. Dit toont aan dat het parcours van deze vierdaagse nog gevarieerder zal zijn dan de voorgaande jaren”, vertelt organisator Geert Stevens. “De groeiende populariteit van het vrouwenwielrennen kan er alleen maar wel bij varen. Al meer dan 30 ploegen uit de hele wereld toonden interesse om deel te nemen. Dit aantal zal de komende weken nog toenemen.”

Volledig routeschema BeNe Ladies Tour 2019
Donderdag 18 juli: flag-nl Utrecht (proloog)
Vrijdag 19 juli: flag-be Essen-flag-nl Roosendaal
Zaterdag 20 juli (voormiddag): flag-nl Sluis-flag-be Watervliet
Zaterdag 20 juli (namiddag/avond): flag-be Watervliet (individuele tijdrit)
Zondag 21 juli: flag-be Zelzate-Zelzate

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.