Benjamin Declercq (28) zet punt achter carrière: “Er was geen geloof meer”
foto: Cor Vos
donderdag 22 december 2022 om 08:37

Benjamin Declercq (28) zet punt achter carrière: “Er was geen geloof meer”

Benjamin Declercq heeft de zoektocht naar een nieuwe ploeg opgegeven. De 28-jarige Belg reed dit jaar nog voor Arkéa-Samsic, kon echter niet rekenen op een contractverlenging en heeft nu besloten om een punt te zetten achter zijn carrière.

Benjamin Declercq, de broer van Soudal-Quick-Step-renner Tim Declercq, heeft op social media zijn afscheid aangekondigd. “Er was eens een kleine jongen. Zijn grootste droom was om profwielrenner te worden. Hij was in de wolken, toen zijn droom uitkwam. Er volgde een professionele carrière met ups en downs. Toen hij na zestien jaar zijn droom moest loslaten, zou hij blij moeten zijn, maar dat is helaas niet helemaal het geval.”

“De diagnose van een bloedstolsel in mijn linkerbeen was zeker de grootste tegenslag in mijn loopbaan. Na een geslaagde operatie was ik eindelijk verlost van lichamelijke problemen. Ik had het gevoel dat het beste nog moest komen, maar er was helaas geen geloof meer in mij”, vervolgt Declercq. “Het is erg moeilijk om te blijven vechten zoals voorheen, als er geen respect en waardering is voor het werk dat je doet.”

“Het is nu tijd voor iets compleet nieuws”
“Ik neem nu afscheid van het wielrennen met veel goede herinneringen en vriendschappen die door de jaren heen zijn blijven bestaan. Ik wil iedereen bedanken die me onderweg heeft geholpen, en dan met name mijn vrienden, familie en vriendin. Het is nu tijd voor iets compleet nieuws met een baan bij Deloitte (in de financiële dienstverlening, red.), waar ik nog steeds renners kan helpen met hun boekhouding. Ik hoop een beetje dezelfde passie te vinden die ik heb voor fietsen.”

Declercq begon zijn profcarrière in 2017 bij Sport Vlaanderen-Baloise en stapte na drie seizoenen over naar het Franse Arkéa-Samsic. De Belg wist in al die jaren geen profoverwinning te boeken, maar verzamelde wel de nodige ereplaatsen en ontpopte zich tot een gewaardeerde helper voor zijn kopmannen. Arkéa-Samsic besloot na drie seizoenen zijn contract echter niet te verlengen. Declercq was naar eigen zeggen een slachtoffer van de strijd om promotie en degradatie uit de WorldTour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.