Benjamin Declercq een jaar langer bij Arkéa-Samsic
Foto: Arkéa-Samsic
zondag 13 september 2020 om 20:45

Benjamin Declercq een jaar langer bij Arkéa-Samsic

Benjamin Declercq blijft een jaar langer in Franse loondienst. Dat vertelde de renner van Arkéa-Samsic bij de start van de Antwerp Port Epic aan WielerFlits. De 26-jarige Declercq kwam begin dit jaar over van Sport Vlaanderen-Baloise.

Het seizoen begon nochtans onheilspellend voor Declercq. Hij miste de eerste competitiemaanden na een knieoperatie. “Je zou dan wel kunnen zeggen dat de coronapauze op sportief vlak goed uitkwam voor mij, maar eigenlijk was het net te laat. Ik was net weer begonnen met competitie, en geraakte stilaan op niveau. Dat is jammer, maar ik bleef goed voortwerken tijdens de coronabreak.”

En dat loont nu. Drie top vijf-plaatsen in de Tour du Limousin en een zesde in Dwars door het Hageland. Zien we nu weer de beste Benjamin Declercq? “Ik ben volledig de oude”, verzekert de jongere broer van Tim ons. “Ik ben nu met dezelfde basis als de rest weer in competitie gekomen en dat merk ik wel. Iedereen rijdt op een hoog niveau, en ik denk dat ik de voorbije koersen mijn mannetje heb gestaan.”

Eerste profzege
De komende doelen voor Declercq? De Coppa Sabatini, het BK, zijn geliefkoosde Brabantse Pijl en Parijs-Roubaix. “Als ik ten minste herstel van mijn verkoudheid. In de Druivenkoers was ik al ziek, maar ben ik toch gestart. En ook voor de Antwerp Port Epic heb ik tot het laatste moment zitten twijfelen. Ik wil liefst gewoon zo weinig mogelijk vorm verliezen met het oog op de komende weken.”

“En dan zit die eerste profzege er misschien weleens in hé”, lacht de West-Vlaming. “Het zijn niet veel koersen meer dit jaar, en dan moet je alle kansen grijpen. Alles moet gewoon nog wat in de juiste plooi vallen. De kleine koersen start ik om te winnen, de grote om mij te tonen.”

Over één ding moet hij zich alvast geen zorgen meer maken, en dat is zijn toekomst bij Arkéa-Samsic. “Ik ben tevreden bij deze ploeg en ik ga blijven volgend jaar. Ik ga voor één jaar bijtekenen. Een mooie beloning na de voorbije weken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.