Benjamin Declercq en Christophe Noppe naar Arkéa-Samsic
Christophe Noppe - foto: Cor Vos
donderdag 26 september 2019 om 14:57

Benjamin Declercq en Christophe Noppe naar Arkéa-Samsic

Benjamin Declercq en Christophe Noppe verlaten aan het einde van dit seizoen Sport Vlaanderen-Baloise voor het Franse Arkéa-Samsic, zo heeft WielerFlits uit goede bron vernomen. Het ProContinentale Arkéa-Samsic kwam gisteren nog in het nieuws door de contractverlenging van steunpilaar Warren Barguil.

Declercq (25) en Noppe (24) koersen nu dus nog voor Sport Vlaanderen-Baloise, maar beide renners gaan een Frans avontuur aan. Declercq en Noppe zijn bezig aan hun derde seizoen bij de ProContinentale ploeg van manager Christophe Sercu. Declercq is dit seizoen goed op dreef.

Zo werd de West-Vlaming al tweede in de Grand Prix Cerami en zesde in de Druivenkoers. De snelle Noppe wist dit seizoen geen overwinning te boeken voor zijn werkgever, maar hij spurtte wel naar ereplaatsen in koersen als de GP Stad Zottegem, de Omloop Mandel-Leie-Schelde en de GP Jef Scherens.

Arkéa-Samsic – de toekomstige werkgever van Declercq en Noppe – wist eerder al grote namen als Nairo Quintana, Nacer Bouhanni en Diego Rosa aan te trekken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.