Benjamin Declercq: “Heb niet de vorm die ik voor ogen had”
foto: Cor Vos
zondag 7 april 2019 om 06:30

Benjamin Declercq: “Heb niet de vorm die ik voor ogen had”

Benjamin Declercq (25) is dit jaar één van de beschermde renners van Sport Vlaanderen – Baloise. De West-Vlaming is echter ziek geworden na de Omloop en heeft een week niet kunnen fietsen. “Ik heb niet de vorm die ik voor ogen had”, vertelt Declercq aan WielerFlits.

Nochtans zag het seizoensbegin van Declercq er veelbelovend uit. In de Ster van Bessèges eindigde hij op de tweede plaats in het bergklassement en in de Ronde van Oman finishte hij twee keer in de top tien. In de E3 Harelbeke rijdt Declercq zijn eerste wedstrijdkilometers sinds de GP Samyn, waar hij moest opgeven. “Ik weet niet waar ik sta na vier weken zonder koers.”

Brabantse Pijl
In Oman toonde de renner van Sport Vlaanderen-Baloise aardig bergop te kunnen rijden. “Ik word normaal ook uitgespeeld in de aankomsten bergop, maar de Waalse Pijl is te hoog gegrepen. In de Brabantse Pijl maak ik meer kans’, beweert de Izegemnaar.”Ik heb een stap vooruit gezet in de winter en ik hoop ieder jaar progressie te blijven maken.” Na het voorjaar werkt Declercq de Ronde van Luxemburg en de Arctic Race of Norway af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.