Benjamin Declercq herstelt voorspoedig na knieoperatie
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 7 januari 2020 om 19:02

Benjamin Declercq herstelt voorspoedig na knieoperatie

Benjamin Declercq moest de voorbije maanden revalideren van een knieblessure, maar er is nu licht aan het einde van de tunnel. De 25-jarige renner van Arkéa-Samsic trekt binnenkort naar Calpe voor een trainingskamp. “Maar ik zal daar wel apart trainen”, zo vertelt Declercq op social media.

De beloftevolle coureur botste in de Tour of Britain tegen een verkeersbord. “De renner voor mij zag het bord nét iets te laat, week uit waardoor ik het bord te laat opmerkte. Ik kwam uiteindelijk ten val op mijn rechterknie.” Het gevolg: enkele intensieve behandelingen en een knieoperatie.

Declercq werd begin december geopereerd in het ziekenhuis van Izegem. De artsen voorspelden een revalidatieperiode van zo’n zes weken, maar de renner blijkt een maand na zijn operatie al fit genoeg om mee te gaan op trainingskamp. “De zwelling is grotendeels verdwenen, ook al heb ik wat spiermassa verloren.”

“Het is echt een genot om in het tenue van Arkéa-Samsic te rijden en om binnenkort met mijn ploeggenoten te kunnen trainen.” De Franse formatie van Declercq kreeg eerder vandaag al een verlossend telefoontje van de Tourorganisatie, wat betekent dat Arkéa-Samsic volgend jaar weer mag deelnemen aan de Ronde van Frankrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.