Benjamin Declercq onder het mes voor vernauwde dijslagader
foto: Cor Vos
zaterdag 15 mei 2021 om 12:00

Benjamin Declercq onder het mes voor vernauwde dijslagader

Benjamin Declercq kampt met een vernauwde dijslagader. Daarom wordt de renner van Arkéa Samsic op dinsdag 25 mei geopereerd, meldt de Bretonse ploeg.

Na een sterk debuutseizoen met Arkéa Samsic waarin de West-Vlaming onder meer een zesde plaats in Dwars door het Hageland en een zevende plek in het eindklassement van de Tour du Limousin liet noteren, begon hij het nieuwe seizoen in eigen land met Omloop Het Nieuwsblad. Vervolgens reed hij een Italiaans programma met de Trofeo Laigueglia, Strade Bianche en de GP Industria, voordat hij terugkeerde voor de Vlaamse klassiekers.

Zijn beste resultaat behaalde hij in maart in de Bredene Koksijde Classic, waar hij als veertiende over de streep kwam. Nu zal de 27-jarige renner enige tijd moeten toekijken, want op dinsdag 25 mei wordt hij in Lyon geopereerd aan een vernauwde dijslagader.

“Voor de Ronde van Vlaanderen had ik geen kracht in mijn linkerbeen, minder dan gebruikelijk. Scans toonden aan dat een slagader in mijn linkerbovenbeen volledig dicht zit en geopereerd moet worden. Ik wil mijn familie, vrienden en ploeg bedanken voor hun steun”, liet Declercq via social media weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.