Bennati breekt wervel in Milaan-San Remo
Foto: Sirotti
maandag 21 maart 2016 om 13:33

Bennati breekt wervel in Milaan-San Remo

Daniele Bennati heeft een lendenwervel gebroken bij een val in Milaan-San Remo. De Italiaan van Tinkoff is hierdoor minstens een maand uitgeschakeld. Dat meldt zijn ploeg via officiële kanalen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De bewuste valpartij vond vijf kilometer voor de Cipressa plaats. Bennati kon niet op tijd reageren toen renners voor hem op de grond terecht kwamen en landde op zijn linkerbil. Na een ziekenhuisbezoek op zondag bleek dat hij een wervel heeft gebroken. De Italiaan moet nu dertig dagen rust nemen.

Bennati won eerder dit jaar de openingsetappe van de Ruta del Sol. De 35-jarige veteraan, die in alle grote rondes etappes heeft gewonnen, geldt als belangrijke knecht voor Alberto Contador en Peter Sagan. Door zijn blessure mist hij dit seizoen de voorjaarsklassiekers.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2016 14:00
Oei, belangrijke man voor Sagan.
21 maart 2016 14:24
Had nog wat belangrijker kunnen zijn in de Tirreno ;).

Maar dit is wel pijnlijk ja
21 maart 2016 14:48
Er werd al geklaagd dat hij met 80 km/h in de ziekenwagen aan het stayeren was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.