Bennett maakt zich geen zorgen: “Kruijswijk is altijd beter in de slotweek”

donderdag 11 juli 2019 om 19:35
Bennett maakt zich geen zorgen: “Kruijswijk is altijd beter in de slotweek”

foto: Cor Vos

“Ik probeerde nog voor de gele trui te gaan, maar helaas kraakte Alaphilippe niet.” Dat waren de woorden van George Bennett op de top van La Planche des belles Filles. De Nieuw-Zeelander kwam zeventien seconden voor kopman Steven Kruijswijk. “Maar Steven is altijd beter in de slotweek”, aldus Bennett.


“Het was echt ieder voor zich”, zo vertelt Bennett voor de camera van de NOS. “Het was in de laatste kilometer gewoon een kwestie van zo hard mogelijk naar boven fietsen, aangezien je niet in het wiel kon zitten. Ik had met Steven de afspraak gemaakt dat ik voor de gele trui mocht gaan in de laatste negenhonderd meter.”

“Maar alleen als Steven mijn hulp niet meer nodig had. Jammer genoeg kraakte Alaphilippe (de geletruidrager, red.) niet”, zo vertelt Bennett, die schrikt van het tijdverlies van zijn kopman. “Heeft hij veertig seconden verloren op Geraint Thomas? Dat is meer dan ik had verwacht.”

“Ik blijf werken voor Steven”
“Maar vandaag was het wel echt een explosieve finish. We weten dat Steven heel erg goed is op lange beklimmingen. Hij is nooit top aan het begin van een grote ronde, maar in de slotweek is hij altijd op zijn sterkst. Dit zegt kortom weinig voor de rest van de Tour. De tactiek zal dan ook niet veranderen: ik blijf in dienst rijden van Steven.”

Bennet vindt zichzelf terug op de vierde plaats in het klassement. Zijn achterstand op geletruidrager Giulio Ciccone bedraagt 47 seconden. Zijn ploeggenoot en kopman Kruijswijk staat nu achtste op 1:04 van de Italiaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.