Bennett na sterke prestatie op Etna: “Podium te hoog gegrepen”
foto: Sirotti
vrijdag 11 mei 2018 om 15:55

Bennett na sterke prestatie op Etna: “Podium te hoog gegrepen”

George Bennett liet gisteren zien over uitstekende benen te beschikken. Op de flanken van de Etna reed hij naar een knappe vierde plaats in de daguitslag. In het klassement bezet hij nu de negende plek, op 1:11 van leider Simon Yates. Toch durft de Nieuw-Zeelander niet te kijken naar het podium. “Ik wil het wel, maar dat is denk ik te hoog gegrepen”, zo stelt hij in gesprek met de NOS.

Bennett voelde zich naar eigen zeggen heel erg goed in de finale. “Ik had van tevoren geen plan uitgestippeld, maar ik beschikte in de laatste vijf kilometer over super goede benen. Uiteindelijk heb ik echter teveel gedaan in de finale.”‘ Aan het podium denkt de klimmer – ondanks zijn sterke prestatie – niet. “Dat is een te groot doel”, aldus de LottoNL-Jumbo-renner.

Op de top van de Etna bleek Mitchelton-Scott de grote winnaar. Wat betreft de overige concurrenten, tast Bennett nog wat in het duister. “Het is echt moeilijk te zeggen. Je weet namelijk nooit hoe Dumoulin en Froome precies koersen. Zijn ze gelost, of rijden ze hun eigen tempo? Wat ik wel weet, is dat Yates en Pozzovivo de sterkste renners in koers zijn.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
11 mei 2018 16:00
Podium is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk hoor. Mocht hij zich kunnen meten met mannen als Pozzovivo en Pinot zoals gisteren, dan kan hij blijven hopen.
11 mei 2018 16:06
Ik schat Pinot, Yates, Dumoulin en Froome toch hoger in. Dat lijken me de mannen voor het podium. Mooi dat Bennett realistisch genoeg is om dat zelf ook in te zien.
11 mei 2018 16:09
Het is toch ook best realistisch dat Pinot, Yates, Dumoulin of Froome er een keer flink doorheen zakt? Bennett is een dark horse voor podium!
11 mei 2018 16:10
Idd, gewoon heel realistisch. Mooi! Kan natuurlijk boven zichzelf uit stijgen, maar normaal gesproken wordt het plek 6-10. En goed dat hij ook bevestigd dat Pozzo 1 van dé topguys is op dit moment. Die gaat écht lekker.
11 mei 2018 16:15
Toepasselijke foto. Maar als hij een goede top 5 kan rijden dan biedt dat toch goede verwachtingen voor de toekomst.
11 mei 2018 16:44
Vond 'm gister wel erg sterk. En als ie zo'n tijdrit kan afleveren als in Californië vorig jaar, zullen mannen als Pozzo hem eerst nog maar eraf moeten rijden. Maar goed, de kans dat ie een minder moment kent op een zware col is ook wel erg aanwezig. Hij ontwikkelt zich in elk geval nog duidelijk. Net 28, dus de beste jaren moeten normaal gesproken ook nog komen als ronderenner. Benieuwd waar die limiet ligt.
11 mei 2018 18:42
Net zoals de anderen kan bennet zelf er nog doorheen zakken. Mooie aan deze Giro is dat vooralsnog alles dicht bij elkaar staat
11 mei 2018 19:00
Inderdaad realistisch.
Maar je weet nooit.
Kan beter iets meer kijken naar Pinot. Verstoppen & zo stiekem nog een etappezege pakken. Laat de andere maar de koers maken. Het is niet aan hem.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.