Bennett verzekert zich met vierde ritzege van eindwinst Vierdaagse van Duinkerke
foto: Decathlon AG2R La Mondiale
zondag 19 mei 2024 om 16:42

Bennett verzekert zich met vierde ritzege van eindwinst Vierdaagse van Duinkerke

Sam Bennett heeft opnieuw gewonnen in de Vierdaagse van Duinkerke. De Ier schreef in Duinkerke de zesde en laatste etappe van de ronde op zijn naam na een massasprint. Sasha Weemaes werd tweede, Pascal Ackermann derde.

De Vierdaagse van Duinkerke eindigde zondag waar de ronde dinsdag ook begonnen was: in Duinkerke. De slotrit was bijna biljartvlak, waardoor verwacht werd dat de sprinters nog een keer hun kunstje mogen vertonen. In het klassement had Sam Bennett een comfortabele voorsprong van 28 seconden op zijn naaste belager Paul Penhoët.

Kopgroep van vier
Het duurde even, maar na zo’n veertig kilometer koers kwam er dan toch een vroege vlucht tot stand. Het waren Ayco Bastiaens (Soudal Quick-Step), Robert Donaldson (Trinity), Ludovic Robeet (Cofidis) en Kenny Molly (Van Rysel – Roubaix) die het ruime sop kozen en een voorsprong van drie minuten bijeen fietsten.

Vooral door het werk van Israel-Premier Tech en later ook AG2R Decathlon liep het verschil langzaam maar zeker weer terug. De meute liet de aanvallers nog een tijdje zwemmen, maar op twaalf kilometer van de finish, werden ook de lang tegenstribbelende Bastiaens en Robeet ingerekend. Het zou – opnieuw – een sprint worden in de Vierdaagse van Duinkerke.

Bennett opnieuw de beste
In aanloop naar die sprint verloor Bennett zijn treintje, maar de Ier kwam net op tijd toch vooraan. Vervolgens toonde hij zich sneller dan Sasha Weemaes en Pascal Ackermann.

Bennett is dus ook eindwinnaar geworden van de Vierdaagse van Duinkerke. Paul Penhoët en Jenno Berckmoes vervolledigden het podium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.