Benoît Cosnefroy goed omringd in Luik, Movistar en Soudal Quick-Step zonder grote favorieten
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2024 om 10:15

Benoît Cosnefroy goed omringd in Luik, Movistar en Soudal Quick-Step zonder grote favorieten

De selecties voor het vierde monument van het jaar druppelen binnen. Ook Decathlon AG2R La Mondiale, Movistar en Soudal Quick-Step hebben hun teams nu bekend gemaakt. De Franse formatie heeft met Benoît Cosnefroy de winnaar van de Brabantse Pijl en de nummer vier van de Waalse pijl in de gelederen. De andere twee formaties hopen zondag op een uitschieter van één van hun renners. Benoît Cosnefroy was het seizoen 2024 uitstekend begonnen met zeges in Tour des Alpes-Maritimes en Parijs-Camembert en heeft dit een vervolg kunnen geven in de heuvelklassiekers. In de Brabantse en de Waalse Pijl liet hij zien bij de besten te horen. In Luik-Bastenaken-Luik mikt de ploeg daarom weer op de Fransman. Daarnaast staat ook Felix Gall aan de start. De Oostenrijker is ook zeker niet kansloos en fungeert als schaduwkopman.

Ter ondersteuning neemt de ploeg enkele bekende namen mee. Bruno Armirail, Paul Lapeira en Nicolas Prodhomme stonden ook afgelopen woensdag aan de start. In Luik komt daar Clément Berthet bij. We besluiten de rij met nog een mogelijke kanshebber. Op een goede dag kan Aurélien Paret-Peintre ook zijn slag slaan. Drie mogelijke kanshebbers dus. De Franse formatie mag niet onderschat worden.

Andere ploegen zoals Movistar en Soudal Quick-Step hebben deze luxe niet. Bij de Spaanse formatie zijn Alex Aranburu en Davide Formolo de namen die in het oog springen. Zij worden ondersteund door Will Barta, Carlos Canal, Jorge Arcas, Oier Lazkano en Iván Romeo.

De Belgische formatie mikt zijn pijlen op Mauri Vansevenant en Fausto Masnada. Ilan Van Wilder, die wel in de Brabantse Pijl startte, is niet van de partij in Luik. Louis Vervaeke, Gil Gelders, James Knox, Pieter Serry en William Junior Lecerf maken de ploeg compleet. Ook zij hebben niet een absolute favoriet in het team.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.