Benoît Cosnefroy zegeviert in Parijs-Camembert

Benoît Cosnefroy zegeviert in Parijs-Camembert

foto: AG2R La Mondiale

Benoît Cosnefroy is de winnaar geworden van de tachtigste editie van Parijs-Camembert. Voor de beloftevolle Fransman van AG2R La Mondiale is het zijn eerste zege van het seizoen. Cosnefroy won overigens niet alleen de wedstrijd. Hij krijgt ook zijn lichaamsgewicht in… kaas! In Cosnefroys geval goed voor 64 kilo.

Parijs-Roubaix heeft de beroemde kassei als trofee, maar de winnaar van Parijs-Camembert mag ook een opmerkelijke prijs in ontvangst nemen. De laureaat van de Franse 1.1-koers krijgt namelijk zijn lichaamsgewicht in kaas! Vorig jaar was Lilian Calmejane de gelukkige. Kon de Fransman voor een tweede keer zegevieren?

Agressieve wedstrijd 
Maxime Cam en Corentin Ermenault moeten liefhebbers zijn van Camembert, want de Fransen gingen al vroeg in de aanval. De twee koplopers wisten een maximale voorsprong bijeen te fietsen van zes minuten, maar het peloton raakte niet in paniek. Cam en Ermenault werden dan ook op tijd ingerekend door de hoofdmacht.

Dit bleek het begin van een agressieve wedstrijd. Alexis Guérin, Lennert Teugels en Benoît Cosnefroy waren de volgende renners die op avontuur gingen. Dit drietal kreeg echter het gezelschap van een achtervolgende groep, bestaande uit onder meer Julien El Farès, Nederlander Mathijs Paasschens en nieuwbakken prof Kevin Geniets.

Vluchters blijven uit de greep van het peloton 
Het peloton hield de vluchters aanvankelijk in het vizier, maar uiteindelijk brak de veer bij de achtervolgers. Hierdoor mochten de koplopers om de overwinning strijden. Het was uiteindelijk de beloftevolle Fransman Cosnefroy die als eerste over de streep reed.

We kregen zelfs een volledig Frans podium, met Pierre-Luc Périchon en Quentin Jauregui als de nummers twee en drie. De 23-jarige Cosnefroy staat te boek als een talent. Zo werd hij twee jaar geleden nog wereldkampioen bij de beloften. Vorig seizoen finishte hij bovendien knap als derde in Parijs-Tours.

Het eindpodium van Parijs-Camembert – foto: AG2R La Mondiale

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.