Benoot: “Nergens zit ik beter dan bij Lotto Soudal, tenzij ik ronderenner wil worden”

dinsdag 5 februari 2019 om 10:09
Benoot: “Nergens zit ik beter dan bij Lotto Soudal, tenzij ik ronderenner wil worden”

Tiesj Benoot en Tim Wellens. foto: Cor Vos

Het contract van Tiesj Benoot met Lotto Soudal loopt aan het eind van het jaar af. De Belg is in gesprek voor een mogelijke verlenging, maar kijkt ook naar andere opties. “Ik ben niet getrouwd met Lotto Soudal”, geeft de 24-jarige coureur aan bij Het Nieuwsblad.


Bijtekenen is een optie voor Benoot, maar het lijkt hem ook interessant om eens te kijken wat andere ploegen in petto hebben. “Iedereen wil toch weten hoe goed hij in de markt ligt”, vraagt Benoot zich openlijk af. “Om je als renner te ontplooien, zit je nergens beter dan bij Lotto Soudal. Tenzij je een ronderenner wil worden.”

Dat is voorlopig nog niet aan de orde. Dit seizoen mag Benoot zich als kopman opmaken voor Parijs-Roubaix. “Ik heb er nog iets recht te zetten. Het is een koers van de lange adem, dus het moet mij wel liggen.” De winnaar van de Strade Bianche 2018 denkt in de toekomst wel aan een carrièreswitch. “Ooit wil ik misschien eens mikken op een klassement in een grote ronde. Misschien doe ik dat pas op mijn dertigste, zoals Geraint Thomas”, zegt Benoot.

In de Vuelta a San Juan liet Benoot wat van zijn goede vorm zien. Een valpartij in etappe vier gooide een beetje roet in het eten. De Oost-Vlaming liep een gekneusde linkerpols op, maar eindigde uiteindelijk wel op een knappe tiende plaats in het algemeen klassement. “Mocht de Omloop Het Nieuwsblad deze week al worden gereden, dan had ik gevloekt. Maar tegen dat het voorjaar echt begint, mag de tape weer de kast in.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.