Benoot verlaat Lotto Soudal: “Klaar om de volgende stap te zetten”

vrijdag 21 juni 2019 om 07:44
Benoot verlaat Lotto Soudal: “Klaar om de volgende stap te zetten”

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot zal aan het einde van het seizoen vertrekken bij Lotto Soudal. Dat heeft de klassiekerspecialist laten weten aan Het Laatste Nieuws. “Aan alle mooie verhalen komt een eind. Ik ben klaar om de volgende stap te zetten”, aldus Benoot, die op weg lijkt naar Team Sunweb.

Een ding is zeker: de 25-jarige Gentenaar is gewild op de transfermarkt. Als we de geruchten mogen geloven, kan Benoot tekenen bij zowel Team Sunweb als het Britse Team Ineos. Maar Benoot zou ook op het verlanglijstje staan van AG2R La Mondiale, Cofidis en Movistar. “Het klopt dat ik vertrek”, zo vertelt de hoofdrolspeler.

“De ploeg heeft het ook bekendgemaakt, dus hoeven we er niet moeilijk over te doen. Ik ben nog steeds tevreden bij Lotto Soudal, maar ik ben op een moment gekomen om andere oorden op te zoeken. Ik wil een stap vooruit zitten, een nieuwe fase in mijn carrière aansnijden”, aldus Benoot, die al weet waar hij volgend seizoen zal rijden.

Op weg naar Team Sunweb? 
“Maar ik laat het aan de ploeg over om dat bekend te maken.” Volgens Het Laatste Nieuws is Benoot echter heel dicht bij een deal met Team Sunweb, waar hij een van de speerpunten moet worden in de klassiekers. Bij de Duitse WorldTour-ploeg rijden op dit moment al twee landgenoten: Jan Bakelants en Louis Vervaeke.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.