Beproefd recept: Renewi Tour eindigt ook dit jaar op de Vesten in Geraardsbergen
Tim Wellens (midden) kroonde zich vorig jaar tot eindwinnaar - foto: Cor Vos
woensdag 5 juni 2024 om 09:45

Beproefd recept: Renewi Tour eindigt ook dit jaar op de Vesten in Geraardsbergen

Van 28 augustus tot 1 september staat de negentiende editie van de Renewi Tour op het programma. De organisatie achter de enige meerdaagse WorldTour-wedstrijd door België en Nederland heeft inmiddels het parcours gepresenteerd. De wedstrijd is ook in 2024 op maat van de klassieke renners.

Wat opvalt, is dat de coureurs dit jaar voornamelijk op Belgisch grondgebied koersen. Er is één start in Nederland, in het Zeeuws-Vlaamse Oostburg, maar verder speelt de Renewi Tour zich af in België. De eerste rit gaat over glooiende wegen van Riemst naar Bilzen. Op dag twee staat er een tijdrit gepland in Tessenderlo. Daarna volgen normaal gesproken twee sprintetappes richting Ardooie en Aalter.

Uiteraard mag ook dit jaar een passage door de Vlaamse Ardennen niet ontbreken. De beslissing zal vermoedelijk vallen in de slotetappe die traditioneel eindigt op de Vesten in Geraardsbergen. Onderweg krijgen de renners meerdere keren de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg voorgeschoteld. De organisatie zal in een later stadium met nog meer details (onder meer de afstanden) naar buiten komen.

Vorig jaar ging de eindzege in de Renewi Tour naar Tim Wellens. De Belg van UAE Emirates stond op het hoogste schavotje van een volledig Belgisch podium. Florian Vermeersch werd namelijk tweede, Yves Lampaert derde.

Tour de Tietema-Unibet zal dit jaar overigens actief zijn in de Renewi Tour. De deelname van TDT-Unibet betekent een primeur. Nadat de Amstel Gold Race de eerste WorldTour-wedstrijd van de Nederlandse formatie was, is de Renewi Tour (28 augustus-1 september) de eerste rittenkoers van het hoogste niveau waar de ploeg van Bas Tietema aan deelneemt.

Etappeschema flag-nl/flag-be Renewi Tour 2024 (28 augustus-1 september)
28/08 – Etappe 1: Riemst – Bilzen
29/08 – Etappe 2: Tessenderlo – Tessenderlo (tijdrit)
30/08 – Etappe 3: Blankenberge – Ardooie
31/08 – Etappe 4: Oostburg – Aalter
01/09 – Etappe 5: Menen – Geraardsbergen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.