Bergkoning Marco Minnaard: “Niet van plan deze trui zomaar af te geven”
foto: Sirotti
woensdag 25 april 2018 om 20:15

Bergkoning Marco Minnaard: “Niet van plan deze trui zomaar af te geven”

Marco Minnaard maakte vandaag in de eerste rit van de Tour de Romandie deel uit van de lange ontsnapping. Hoewel de 29-jarige renner uit Wemeldinge in de slotfase werd ingerekend, bleef hij niet met lege handen. Hij werd na afloop namelijk gehuldigd als leider van het bergklassement en winnaar van de prijs voor de strijdlust.

“Wat een mooie dag! Alles viel vandaag op zijn plek”, zei Minnaard na de etappe. “Ik had nooit gedacht om deze prestatie neer te zetten. Ik had van deze bergtrui wel een doel gemaakt, maar dit durfde ik niet te dromen. De eerste bergsprint was felbetwist, maar ik kon ze vrij makkelijk naar me toe trekken. Op de volgende bergjes was de strijd iets minder fel en kon ik alle punten relatief makkelijk binnenhalen.”

Voor de renner van Wanty-Groupe Gobert kwam op het einde zelfs de ritzege even in het vizier. “Ik wist dat ik Alexis Gougeard, dé specialist in dit soort ontsnappingen, in het oog moest houden. Ik had de benen om hem bij te houden op de laatste klim en kon nog mijn steentje bijdragen. Op de top dacht ik even dat we het zouden redden, maar op het eind was het peloton er toch nog snel bij.”

Tussen de toppers in de podiumtent
Minnaard hield aan zijn inspanningen de bergtrui over en werd ook beloond voor zijn strijdlust. “Dit is de eerste keer dat ik in een WorldTour-wedstrijd op het podium sta. Dat was een schitterende ervaring. Het is wel even schrikken als je jezelf tussen de toppers in de podiumtent ziet! De komende dagen wil ik mijn verstand gebruiken. De zaterdagetappe wordt cruciaal voor het bergklassement. Daar wil ik me nog eens tonen. Nu ik de trui heb, ben ik niet van plan ze zomaar weer af te geven.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
25 april 2018 21:11
Leuk zijn Nederlandse inbreng in deze TdR.
Bergtrui verdedigen mooie missie.
25 april 2018 21:12
Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

On topic, Mooie prestatie van Minnaard en met slim rijden en wat geluk lijkt hij me niet bij voorbaat kansloos om die trui vast te houden.
25 april 2018 22:29
Ik denk dat hij zo ook zijn tweede Tourdeelname afdwingt in de ploeg. Belangrijke man voor Guillaume Martin. Geen topper of zelfs subtopper, maar gewoon een jongen die zijn uiterste best doet. En soms zijn moment pakt.
25 april 2018 22:30
Leuk om te lezen, heb genoten van hem vandaag.
25 april 2018 22:34
Op Facetime met het thuisfront schijnt hij uitgeroepen te hebben 'Kijk mama, niet zonder handen!'.
25 april 2018 23:35
Keiharde werker met een goed koersinzicht. Heeft vorig jaar niet voor niets als eerste van Wanty een meerdaagse wedstrijd gewonnen.
25 april 2018 23:50
Jobidon: welke dan ??
26 april 2018 00:43
@Jack2811: Rhône-Alpes Isère Tour
26 april 2018 01:23
Gaat ie ook niet doen in deze vorm.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.