Bernal: “Het is aan Yates om de koers te controleren”
donderdag 28 maart 2019 om 18:56

Bernal: “Het is aan Yates om de koers te controleren”

Egan Bernal probeerde vandaag opnieuw weg te rijden van zijn concurrenten, maar de Colombiaan slaagde er andermaal niet in om Adam Yates en Nairo Quintana te lossen. “Ik viel aan, maar het is aan Yates om te controleren”, klonk Bernal na afloop ietwat geïrriteerd. 

Jhonatan Narváez, Pavel Sivakov en Iván Sosa wisten op de slotklim naar wintersportdorp La Molina weer een moordend tempo op te leggen. Kopman Bernal zorgde echter niet voor de beloning, aangezien hij zijn landgenoot Miguel Ángel López naar de dagzege zag rijden.

Bernal kwam uiteindelijk als vierde boven, waardoor hij in het klassement blijft steken op plaats drie. De Colombiaan finishte vlak voor zijn concurrent Adam Yates, na flink wat gepoker. “We probeerden er een zware etappe van te maken. De ploeg reed echt fantastisch.”

Verantwoordelijkheid 
“Het plan was om vanaf de voet volle bak te gaan, gezien de steiltegraad van de eerste kilometers. Hierna versnelde ik, maar Yates kon mee. Ik denk dat het aan hem is om te controleren, aangezien hij de best geplaatste was. Het is zijn verantwoordelijkheid om het gat te dichten”, aldus een kritische Bernal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.